Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $34.000 deze week?

De bitcoin koers kende een aantal ongekende weken, maar koelt nu iets af. Blijft de koers zijwaarts gaan of maakt de prijs binnenkort weer gekke sprongen? We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Korte termijn

Het is vandaag niet heel spannend op de cryptomarkt. Bitcoin consolideert na een flinke dip en de koers wacht op meer volume. Op de 15 minuten chart brengen we de daling in kaart.

Je ziet in onderstaande grafiek dat de Bitcoin koers twee keer in een falling channel heeft bewogen en hier ook twee keer is uitgebroken aan de bovenkant. Meestal wanneer de koers uit een falling channel stijgt dan is dat bullish en ligt de target aan de bovenkant van de channel (het begin).

De koers laat echter nog niet zien dat er genoeg volume is om hierheen te stijgen. Mocht de koers meer volume krijgen, en zullen er meer kopers instappen? Dan kan de prijs doorstijgen naar target 1 op $36500 aan de bovenkant van de tweede falling channel.

Als target 2 kunnen we de bovenkant van de eerste falling channel aanhouden en deze ligt helemaal op $41000 met een stijging van 18% vanaf de huidige prijs. Zoals je hebt gelezen laat de koers nog geen tekenen zien van stijgingen.

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $34.000 deze week?

Daarom kan je de groene box aanhouden (zie onderstaande afbeelding) die boven de kleine consolidatie op het huidige moment staat. Deze barrière ligt net boven de prijs op $35.200.

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $34.000 deze week?

Aan de andere kant is Bitcoin na het breken van zijn eerste falling channel ook niet direct naar de bovenkant uitgebroken maar maakte het een tweede faling wedge (de wedge waar de prijs nu is uitgebroken).

Dit geeft wel aan dat er veel verkopers zijn. We moeten dus ook rekening houden met een verdere daling. Onder de koers ligt een trend lijn, (groene lijn) en wanneer deze wordt doorbroken kunnen we een verder daling verwachten.

Het zelfde geldt voor trendlijnen, wanneer deze worden doorbroken kan je als target het begin van de trend aanhouden. Het begin van de trend ligt op $30.500.

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $34.000 deze week?

Hoewel de markt vandaag dus vrij rustig is kunnen we wel in kaart brengen vanaf welke punten de koers weer kan gaan stijgen of dalen.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Het is ook altijd handig om de huidige trend in kaart te brengen alvorens we een positie openen. Sommige traders handelen namelijk alleen met de trend mee.

Als we naar de huidige trend kijken dan zien we dat deze echt nog bearish is en de prijs op het moment tegen de trendweerstand aan beweegt. Dit is een plek waarop Bitcoin gisterochtend ook nog een flinke daling maakte (rode pijltjes).

Als je een long positie wilt openen kan je dus wachten totdat de prijs over deze trendMA’s is gestegen. Blijft de koers in of onder deze lijnen bewegen? Dan is de kans groot dat we nog een flinke daling gaan maken.

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $34.000 deze week?

Profiteer jij al lekker van de cryptomarkt?

Zo niet, dan kan je gebruik maken van de trading signals van CryptoTargets. Middels deze signals krijg je real-time inzicht in wanneer de analisten van CryptoTargets instappen en wanneer zij weer verkopen (korte termijm, daytrades).

Zo maakt het niet meer uit of je onervaren bent met het traden in crypto, je doet namelijk gewoon mee met ervaren handelaren! Niet zeker om te beginnen? Probeer het dan 14 dagen gratis uit! Via cryptotargets.nl/premium.

De bitcoin prijs in euro’s: