USDT stablecoin op TON-blockchain overschrijdt $500 miljoen

3627 totale weergaven
blockchain

De netto circulatie van Tether stablecoin is nu ruim 500 miljoen dollar op het Open Network. Dat blijkt uit het USDT-aanbod dashboard van The Block. Om precies te zijn waren er dinsdag 519,28 miljoen USDT stablecoins op het TON-netwerk.

USDT stablecoin op TON netwerk

Dit gebeurde ongeveer twee maanden nadat Tether de op de Amerikaanse dollar gebaseerde stablecoin op TON lanceerde, samen met de op goud gebaseerde stablecoin van het bedrijf, XAUT.

“De vraag naar USDT-TON stijgt enorm, en dat is niet verrassend,” kondigde The Open Network aan via zijn officiële Telegram-kanaal. “De mogelijkheid om digitale dollars naar iedereen, overal te sturen, net zo gemakkelijk als het versturen van een sms, is een praktische en realistische use-case die USDT-TON onderscheidt.”

Eerder deze maand overschreed de totale waarde vergrendeld op de TON-blockchain de $600 miljoen, wat het dubbele was van de waarde drie weken eerder. TON heeft nu meer dan $670 miljoen, volgens gegevens van DefiLlama.

Web3-integratie

Het netwerk heeft dit jaar aan populariteit gewonnen omdat het de voorkeursoplossing is voor Web3-integratie voor Telegram, dat naar verluidt meer dan 900 miljoen gebruikers wereldwijd heeft.

De toename van de netwerkactiviteit van TON is ook toe te schrijven aan de stijgende populariteit van crypto-minigames die speelbaar zijn op Telegram. Spellen zoals Dotcoin, Catizen en Hamster Kombat hanteren eenvoudige mechanica die gebruikers in staat stelt in-game valuta te verdienen die mogelijk echte token-airdrops kunnen opleveren.

De native cryptocurrency van de TON-blockchain, Toncoin, is ook de negende grootste cryptocurrency ter wereld met een marktkapitalisatie van $18,5 miljard.

Lees meer over:
stablecointetherTONusdt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...