Valkyrie wil naast Coinbase ook BitGo gebruiken als custodial voor bitcoin ETF

Crypto wallet

Een nieuwe aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) laat zien dat vermogensbeheerbedrijf Valkyrie een nieuwe custodial heeft gekozen voor zijn bitcoin ETF.

Valkyrie heeft met BRRR een nieuw fonds in de markt staan. Ze gebruiken hiervoor de diensten van Coinbase Custody. Maar volgens de laatste aanvraag heeft het bedrijf nu ook gekozen om BitGo aan deze lijst toe te voegen. Ze zijn echter van plan om naast BitGo gewoon “naast” Coinbase te gaan gebruiken.

“De Sponsor verwacht de bewaardiensten van zowel Coinbase als BitGo te gebruiken om de bitcoin van de Trust te bewaren.”

Een aanzienlijk percentage van de elf bitcoin ETF’s (waaronder BlackRock, Bitwise en ARK 21Shares) gebruiken Coinbase. De enige die dat níet doen zijn Fidelity en Hashdex. Eerstgenoemde heeft een eigen custody-oplossing gebouwd. Meer dan drie weken geleden kregen ze allemaal groen licht kregen van de SEC.

Hashdex “cryptobankiert” momenteel ook bij BitGo voor hun custodial oplossing. De vrees heerst dat er te veel centralisatie is hij één bedrijf als Coinbase. Als iedereen op dezelfde infrastructuur vertrouwt, zou dat onveilig kunnen zijn of worden.

Een paar dagen geleden publiceerde bitcoin ETF-uitgever Bitwise de bitcoin-adressen voor zijn BITB-bezit. Daarmee zette het met een blijk van transparantie een klein stapje naar Proof of Reserves.

Lees meer over: