Van de Poppe: Bitcoin koers naar $300.000 in deze bullrun

679 totale weergaven

Het regent wilde prijsvoorspellingen en de Nederlandse crypto-ondernemer Michaël van de Poppe doet er nog een flinke schep bovenop. De bitcoin koers kan nog fors stijgen in de huidige bullmarkt. Hij neemt een prijs van $300.000 per stuk in de mond op het sociale medium X. Wat zeggen andere analisten?

Bitcoin bullrun

Van de Poppe vertelt aan zijn 711.000 volgers dat bitcoin erin slaagt een nieuw recordhoogte boven $73.000 te schrijven nog vóór de halving van 20 april.  Volgens de analist en handelaar kan de bitcoin koers nog vier zo hoog reiken voordat de piek van de huidige cyclus is bereikt.

“Bitcoin staat nog steeds voor cruciale weerstand. Als dit breekt, dan zullen we een voortzetting naar nieuwe recordhoogtes zien. Bitcoin op $70.000 voor de halvering. Waarschijnlijk $300.000 deze cyclus.”

Volgens Van de Poppe onderschat de massa ook de veerkracht van bitcoin en de rest van de cryptomarkt. De markten zijn in zijn ogen veel sterker dan we denken.

Altseason

Wat betreft altcoins, verwacht Van de Poppe dat handelaren hun kapitaal gaan alloceren naar andere munten dan bitcoin. In zijn ogen is een altseason, waarbij altcoins beter presteren dan moedermunt bitcoin een kwestie van tijd.  Hij verwacht dat er meer kapitaal vloeit naar het ethereum ecosysteem, DePIN (gedecentraliseerde fysieke infrastructuurnetwerken) en RWA (echte-wereld activa) zoals edelmetalen, aandelen en vastgoed.

Van de Poppe kijkt ook naar de TOTAL3-grafiek, die de marktkapitalisatie van alle altcoins minus Ethereum (ETH) en stablecoins volgt. Volgens de analist blijft TOTAL3 tekenen van kracht vertonen na een wekelijkse sluiting boven $700 miljard. “Het lijkt er niet op dat de TOTAL3 (marktkapitalisatie van altcoin) klaar is met zijn rally na deze wekelijkse sluiting.”

 

 

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...