Van Eck doet SOL ETF aanvraag, koers pumpt 9% – gaat Solana nog stijgen?

2001 totale weergaven
solana etp

De koers van Solana (SOL) pumpte met meer dan 9%, en kwam korte tijd boven de $ 150. De stijging kwam tot stand nadat bekend werd gemaakt dat VanEck inzet op een heuse Solana ETF. Wat betekent deze stap voor de cryptowereld, en gaat Solana stijgen?

De voorsprong van VanEck

De Amerikaanse vermogensbeheerder VanEck geldt als een voorloper op het gebied van crypto ETF’s: in 2021 was dit bedrijf de eerste partij die een officiële aanvraag deed voor een Ethereum ETF, ruim voor concurrenten als BlackRock en Fidelity. VanEck behoort ook tot de eerste uitgevers van de zeer succesvolle Bitcoin ETF.

Op donderdag maakte Matthew Sigel, hoofd van het digitale investeringen-bureau van VanEck, bekend dat zijn bedrijf nu ook de eerste aanvragen voor Solana ETF’s heeft ingevuld. In zijn X-post zette Sigel uiteen waarom hij geloof dat dit een goede zet is: “de native token (SOL) heeft dezelfde functies als andere digitale commodities zoals Bitcoin en ETH.”

Daarnaast zou Solana volgens Sigel een uitdager van ETH kunnen zijn dankzij de combinatie van schaalbaarheid, snelheid en lage kosten.

Gaat Solana stijgen?

Nadat bekend werd dat VanEck bezig is met een Solana ETF, steeg de koers snel. Om 10 uur ’s ochtends (op donderdag) stond de token nog op $ 135, om 16:00 werd korte tijd de $ 150 bereikt. Snelle investeerders pakten de winst die deze koerspump met zich meebracht. Momenteel lijkt de token stabiliteit gevonden te hebben rond de $ 145.

solana 28-6
Solana koers grafiek. Bron: Tradingview

Op de langere termijn zou Solana echter met een veelvoud kunnen stijgen ten opzicht van de huidige koers. Marktonderzoeker GSR publiceerde gisteren een rapport waarin verschillende Solana koers verwachtingen op de lange termijn beschreven staan.

In het beste scenario zou, volgens GSR, Solana onder invloed van spot ETF’s een instroom zien van 14% vergeleken met de relatieve inflow bij Bitcoin ETF’s. Dit zou zorgen voor een koersstijging van x8,9. Mocht dat lukken, dan zou de token dus op $ 1320 uit kunnen komen.

Zelfs in het slechtste scenario, met een inflow van maar 2%, stijgt Solana. In dat geval zal de winst 1,4x de huidige waarde zijn.

James Seyffart, crypto-analist bij Bloomberg, waarschuwt in een post op X voor al te veel enthousiasme. Hij geeft aan dat de start van deze beursproducten op zijn vroegst pas in 2025 zal zijn, en laat ook aantekenen twijfels te hebben over de mogelijkheid van een lancering.

Welke token moet ik kopen?

Met het oog op de verwachte SOL-stijging onder invloed van een Solana ETF lijkt het niet onverstandig om nu al in te stappen bij Solana. Wanneer de positiefste verwachtingen van GSR uitkomen, krijg je namelijk $ 8,90 terug voor elke $ 1,- die je investeert.

Toch kan het slimmer zijn om uit te kijken naar andere tokens – dankzij de enorme market cap van SOL ($ 67 miljard) is een veel grotere groei dan in het door GSR geschetste plaatje niet te verwachten. Kleinere tokens, bijvoorbeeld nieuwe meme coins, kunnen wel een enorme stijging neerzetten.

Het is daarnaast nog niet zeker of een Solana ETF inderdaad gelanceerd zal worden. Elk uitstel van lanceringen zal leiden tot een nieuwe tokendump. Mede daarom kan het verstandig zijn om Solana, en haar grootste meme coins, links te laten liggen tot er meer bekend is.

Daarentegen kan het wel verstandig zijn om nu in te stappen bij tokens die geen gebruik maken van SOL, maar bijvoorbeeld van Ethereum: de launch van deze ETF’s is namelijk erg dichtbij. Pepe Unchained en PlayDoge zijn twee erg aantrekkelijke opties voor investeerders die inzetten op exponentiële winsten.

Pepe Unchained – toekomst van de blockchain?

In korte tijd kon al meer dan $ 1,1 miljoen opgehaald worden voor Pepe Unchained. Deze token ($PEPU) komt met haar eigen Layer-2 blockchain, waar investeerders en analisten erg enthousiast over zijn.

Door gebruik te maken van een eigen L2 zet Pepe Unchained een nieuwe standaard voor meme coins. Hierdoor kent Pepe Unchained bepaalde voordelen, zoals veel lagere transactiekosten en hogere snelheden.

Daarbij maakt men wel gebruik van de populariteit van de PEPE coin. Deze meme munt, met een market cap van meer dan $5 miljard, kan gezien worden als een verouderde versie van de nieuwe Pepe Unchained. Wanneer de PEPE-army besluit de overstap te maken naar deze nieuwe token – met alle voordelen van dien – dan kan Pepe Unchained na de launch flink in waarde stijgen.

Ook meedoen met Pepe Unchained? Met Ethereum, USDT, BNB en creditcard kun je de token kopen. Zorg wat je op tijd bij deze crypto presale bent, want op is op.

 

PlayDoge – toekomst en nostalgie vermengen zich

Ook de nieuwe coin PlayDoge ($PLAY) heeft de potentie om flink te stijgen. De token gaat dankzij de koppeling van blockchain-gaming en een flinke dosis nostalgie mogelijk een mooie toekomst tegemoet.

PlayDoge springt in op de populariteit van Doge-memes, met een eigen Tamagotchi-achtige game waarin je een trouwe viervoeter mag verzorgen. Hoe meer aandacht en voeding je je eigen Kabuso geeft, hoe meer tokens je verdient – dit maakt het spelen van de P2E game extra verleidelijk.

Over het spel zelf is nog maar weinig bekend, maar de website lijkt alvast een hoop lol te voorspellen. Zo zien we vrolijke honden kennis maken met elkaar, een hondje achtervolgd worden door een grote T-Rex en een Shiba rondspringen in een op Mario geïnspireerd landschap. Een hoop lol, voor een 8Bit game!

In korte tijd werd er al $ 5 miljoen opgehaald voor de ontwikkeling van dit bijzondere spel met eigen token. Investeerders die nog mee willen doen bij PlayDoge, moeten zodoende snel zijn. Laat deze kans niet lopen.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
solanasolana etf

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...