VanEck doet mee aan de hype en post een korte bitcoin commercial

Op 29 december 2023 onthulde investeringsbeheerder VanEck een opvallende video op sociale media, waarin de slogans ‘Koop Bitcoin’ en ‘Geboren om Bitcoin te bezitten’ te zien waren. Deze onthulling viel samen met de indiening van een bijgewerkte S-1 formulier bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor hun voorgestelde spot Bitcoin ETF.

De 19 seconden durende video, die op dezelfde dag werd gepost als de SEC-aanvraag, wekte intense speculatie op over een mogelijke naderende goedkeuring van de eerste spot Bitcoin ETF door de SEC. Meer dan een dozijn firma’s zijn bezig met het afronden van de details van hun aanvragen bij de regulator, in afwachting van de beslissingstermijnen volgende maand.

In een eerdere indiening deze maand benadrukte VanEck zijn focus op particuliere beleggers door te stellen dat het voor de voorgestelde ETF de ticker ‘HODL’ zou gebruiken, een bekende term in de cryptowereld die staat voor ‘hold on for dear life’. Na de publicatie van de video, die kort een bord met ‘Koop Bitcoin’ toonde, verzekerde VanEck dat het geen reclame of commercieel was, maar een teaser gemaakt door een stagiair in 10 minuten.

Verschillende firma’s, waaronder BlackRock, Fidelity, VanEck, Franklin Templeton en Valkyrie, strijden om een spot Bitcoin ETF. Hoewel de SEC nog geen goedkeuring heeft verleend, heeft de commissie recentelijk gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van verschillende firma’s over de technische aspecten van hun fondsvoorstellen.

In de laatste aanvraag van VanEck leek de vermogensbeheerder de voorkeur te geven aan een zogenaamd cash-verlossingsmodel, waarvan analisten zeggen dat de SEC dat lijkt te favoriseren, aldus Bloomberg Intelligence-analist James Seyffart. Seyffart wees er ook op dat VanEck vergelijkbare risicowaarschuwingen heeft toegevoegd over het feit dat de SEC geen In-Kind toestaat.

De term “In-Kind” verwijst in de context van beleggingsfondsen en ETFs (Exchange-Traded Funds) naar een specifieke manier van het afhandelen van aan- en verkopen binnen het fonds. Wanneer een fonds “In-Kind” transacties toestaat, betekent dit dat de transacties niet noodzakelijkerwijs in contanten worden afgehandeld, maar eerder door het ruilen van effecten of activa.

In het specifieke geval van een Bitcoin ETF, zou “In-Kind” toelaten betekenen dat, in plaats van het kopen of verkopen van Bitcoin voor contant geld, het fonds Bitcoins zelf zou kunnen ontvangen of uitgeven wanneer aandelen in het fonds worden gekocht of verkocht.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Venture Capitalists Nieuws
  Februari Ziet Explosieve Groei van Investeringen in Crypto Startups door Venture Capitalists

  De interesse van investeringsfondsen in cryptostartups is de laatste tijd toegenomen, vooral in februari was...

  NFT Nieuws
  Explosieve Groei: NFT Markt Doorbreekt $400 Miljoen in Één Week

  Recente gegevens van Cryptoslam.io laten zien dat de markt voor niet vervangbare tokens (NFT's) aanzienlijk...

  Ethereum koers Nieuws
  Waarom Analisten Lichte Terugval van Ethereum Verwachten Voordat Het de $4000 Raakt

  De cryptomarkt begon maart met meer schommelingen, vooral omdat de prijsstijging van bitcoin stopte rond...

  Nieuws
  DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

  De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Lees meer