VanEck: Solana is beter dan Ethereum en SOL koers kan richting $330

758 totale weergaven
VanEck: Solana is beter dan Ethereum en SOL koers kan richting $330

Een rapport door vermogensbeheerder VanEck laat zien dat de Solana koers mogelijk kan stijgen naar $330. Dit kan Solana een sterke concurrent maken van Ethereum. Dit komt vooral door de betere transactiesnelheid en andere voordelen die Solana heeft.

Rapport van VanEck is bullish op Solana

Volgens het rapport van VanEck doet Solana het op veel vlakken beter dan Ethereum. Zo verwerkt Solana 3000% meer transacties en heeft het 1300% meer dagelijkse gebruikers. Ook zijn de transactiekosten bij Solana veel lager, maar liefst vijf miljoen procent goedkoper dan bij Ethereum. Dit maakt Solana efficiënter en beter schaalbaar.

Ondanks deze voordelen heeft Solana nog maar 22% van de marktwaarde van Ethereum. Dit zorgt voor veel discussies, vooral omdat Solana in veel gebieden beter presteert. Het rapport stelt dat Solana binnenkort misschien de marktpositie van Ethereum kan uitdagen.

Groei van DeFi en andere sectoren

VanEck’s technische analyse voorspelt dat Solana mogelijk 50% van Ethereum’s marktwaarde kan pakken. De groei van DeFi, stablecoins en betalingen via Solana zal hierbij een grote rol spelen. Dit kan de Solana koers naar $330 brengen.

Gedecentraliseerde exchanges (DEXs) en DEX aggregators worden steeds belangrijker in het Solana ecosysteem. Door de snelle, goedkope transacties trekken deze platformen steeds meer gebruikers en investeerders aan. De uitbreiding van DeFi kan ervoor zorgen dat Solana sterker wordt en een serieuze concurrent voor Ethereum blijft.

Solana koers stijgt, maar er zijn uitdagingen

In de afgelopen week steeg de SOL koers met bijna 10% volgens CoinMarketCap, wat aangeeft dat de interesse in Solana groeit. Ook steeg het aantal Solana Futures met 1%, naar een waarde van $2,44 miljard.

Ondanks deze groei blijft de adoptie door institutionele beleggers achter. Ethereum heeft hier een voordeel omdat het de eerste grote speler was en meer vertrouwen geniet bij grote investeerders.

Veel van deze “whales” aarzelen nog om grote bedragen naar Solana te verplaatsen. Hoewel particuliere beleggers Solana steeds meer waarderen, moet Solana nog meer institutionele steun krijgen om echt door te breken.

Lees meer over:
solsolana koersVanEck

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...