VanEck Ventures lanceert $30M fonds om fintech en cryptostarters te ondersteunen

409 totale weergaven
|

 

VanEck Ventures heeft een risicokapitaalfonds van $30 miljoen gelanceerd dat zich richt op fintech, digitale activa en AI-gedreven innovaties. Het fonds wordt geleid door doorgewinterde investeerders en richt zich op startups in een vroeg stadium die pioniers zijn op het gebied van de volgende generatie financiële toepassingen, waaronder tokenized assets en stablecoin-aangedreven betalingen.

VanEck Ventures steunt startups

VanEck heeft de lancering aangekondigd van een $ 30 miljoen early-stage venture fonds dat zich richt op startups op het gebied van fintech, digitale activa en kunstmatige intelligentie (AI).

Onder leiding van doorgewinterde investeerders Wyatt Lonergan en Juan Lopez zal het fonds – VanEck Ventures – zich richten op het ondersteunen van bedrijven in hun pre-seed en seed-fases.

Volgens de aankondiging van VanEck zal het fonds zich vooral richten op investeringen in financiële toepassingen die zich ontwikkelen door gebruik te maken van blockchaintechnologie en AI, met name rond tokenized assets, internet-native financiële marktplaatsen en next-generation betalingen met stablecoins.

Focus op fintech, digitale activa en AI

VanEck Ventures richt zich op het voortzetten van de traditie van het bedrijf om transformatieve investeringsmogelijkheden te identificeren. CEO Jan van Eck merkte op dat het fonds voortbouwt op VanEck’s jarenlange aanpak van baanbrekende financiële innovaties, zoals de vroege omarming van Bitcoin en cryptocurrency beleggingsproducten.

Het nieuwe fonds beperkt zich niet tot cryptobeleggingen, maar omvat een breder spectrum aan financiële technologieën, waaronder AI-gestuurde toepassingen en tokenisatie-inspanningen.

Lonergan en Lopez – die eerder leiding gaven aan Circle Ventures, de venture-tak van USDC-uitgever Circle – brengen hun ervaring mee van het succesvol investeren van meer dan $50 miljoen in verschillende fintech- en cryptostartups.

Investeringsstrategie

Verwacht wordt dat het fonds 25 tot 35 investeringen zal doen met een check size variërend van $500.000 tot $1 miljoen. Door zich te richten op deze investeringen in een vroeg stadium hoopt VanEck Ventures bedrijven zowel financiële steun als operationele ondersteuning te bieden vanuit het wereldwijde netwerk van VanEck.

Tokenisatie, stablecoins en AI als doelsectoren

Wyatt Lonergan, general partner bij VanEck Ventures, benadrukte drie belangrijke trends die hun investeringsthese aansturen: stablecoins die zich ontwikkelen tot een open source banklaag, de commoditisatie van blockspace en AI-doorbraken.

Deze trends worden gezien als cruciaal voor het hervormen van de toekomst van financiële systemen, vooral door wereldwijd verbonden, gebruikersgerichte financiële ervaringen.

Juan Lopez voegde eraan toe dat stablecoins zich hebben ontwikkeld als een van de meest impactvolle financiële innovaties, vooral voor grensoverschrijdende betalingen en business-to-business transacties.

Lopez wees op het potentieel van stablecoins om niet alleen de cryptomarkten te transformeren, maar ook het bredere financiële ecosysteem, met name door duidelijkheid in de regelgeving en verbeterde compliance.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....