VanEck voorspelt bitcoin koers van $52,38 miljoen in 2050?!

2086 totale weergaven
bitcoin koers

Als we de analisten van VanEck mogen geloven, dan is er een kans op een bitcoin koers van 52,38 miljoen dollar in het jaar 2050. De investeringsfirma gelooft in bepaalde economische veranderingen en vertrouwt erop dat bitcoin zich zal profileren als een wereldreservemunt.

Bitcoin koers van 52,38 miljoen dollar

De extreme voorspelling van VanEck is gebaseerd op een gedetailleerde analyse van de wereldwijde handel, de groei van de wereldeconomie en de omloopsnelheid van bitcoin.

Het model gaat ervan uit dat bitcoin uiteindelijk evalueert tot een cruciaal internationaal betaalmiddel. Daarbij verwacht het dat bitcoin in 2050 tot het rijtje van wereldreservemunten behoort.

Verder suggereert VanEck in het onderzoek dat de dominantie van munten als de Amerikaanse dollar, de euro, de Britse pond en de Japanse yen afneemt in het internationale monetair systeem.

“Het is denkbaar dat bitcoin in 2050 gebruikt wordt voor 10% van de wereldwijde handel en 5% van de nationale handel. Dit scenario zou erin resulteren dat centrale banken 2,5% van hun assets in bitcoin aanhouden”, aldus de analisten van VanEck.

Niet heel realistisch

Een scenario van een bitcoin koers van 52,38 miljoen dollar lijkt op dit moment echter verre van realistisch. Dat zou betekenen dat bitcoin een market cap van één biljard (!) kent; dat is 1000 biljoen.

De huidige market cap van bitcoin is 1,2 biljoen dollar. Volgens Visual Capitalist waren alle assets in de wereld in 2022 nog 454,4 biljoen dollar waard. Dat zou een market cap van 1000 biljoen dollar voor bitcoin wellicht een beetje onrealistisch maken.

Dat zou waarschijnlijk betekenen dat de Amerikaanse dollar en andere fiatmunten ten onder zijn gegaan aan hyperinflatie, waardoor het nog maar de vraag is of er überhaupt nog een dollarkoers zou bestaan voor bitcoin.

Dit soort voorspellingen zijn grappig om te lezen, maar je moet ze natuurlijk met een gigantische korrel zout nemen (of misschien zelfs met 1000 biljoen korrels zout). Het is ook nog maar de vraag of dit soort analyses goed zijn voor de reputatie van VanEck.

Dit zijn in ieder geval geen uitspraken die je verwacht van een serieuze fondsbeheerder.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....