VanEck vraagt opnieuw toestemming voor Bitcoin ETF bij SEC

Assetmanager VanEck probeert opnieuw toestemming te krijgen voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF). De aanvraag gaat opnieuw naar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Exchange-traded fund

VanEck deed eerder al twee pogingen om toestemming te krijgen voor een ETF. Tot nu toe werden de plannen echter afgewezen. VanEck wil graag starten met de VanEck Bitcoin Trust.

De aandelen in dit fonds moeten worden verhandeld op de Cboe BZX Exchange en moet de prijs van bitcoin volgen. MV Index Solutions is verantwoordelijk voor het volgen van de prijs op de vijf grootste bitcoin beurzen.

Het is nog onduidelijk wie de custodialdiensten voor de ETF voor hun rekening gaan nemen.

VanEck en bitcoin

VanEck Europe lanceerde eerder dit jaar al een financieel product op basis van BTC: een fysiek gedekte Bitcoin ETN.

Een Exchange Trade Note lijkt op een ETF, maar steekt net anders in elkaar. Bij een ETF is het noodzakelijk dat het fonds wordt gedekt door BTC. Een ETN is ‘slechts’ een indextracker, een financieel product die zo precies mogelijk de prijs van een asset probeert te volgen.

Kortom: VanEck ziet wel brood in bitcoin en wil met de bitcoin ETF een nieuwe stap zetten in de markt. Tot nu toe houden de Amerikaanse toezichthouders de boot echter af. Er is nog geen bitcoin ETF uit Amerika en VanEck zou de eerste zijn.

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFVanEck

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...