Vega Protocol overweegt sluiting blockchain en introductie NEB-token

355 totale weergaven
|

Vega Protocol heeft een controversieel voorstel aangekondigd om zijn blockchain te sluiten en de officiële ondersteuning voor zijn VEGA token stop te zetten. Het voorstel is bedoeld om zich te richten op de ontwikkeling van een nieuwe gedecentraliseerde exchange genaamd Nebula.

Introductie van Nebula en nieuw token

#Vega Protocol has proposed shutting down its blockchain and retiring support for its native VEGA token to focus on developing a new decentralized exchange (#DEX) called Nebula, which will have its own #NEB token.

VEGA token holders are offered the opportunity to swap their… pic.twitter.com/cPQgHsCYq4

— TOBTC (@_TOBTC) September 3, 2024 ">Vega Protocol, een vooraanstaand handelsplatform voor cryptoderivaten, heeft een belangrijk voorstel aangekondigd om zijn blockchain met pensioen te sturen en de officiële ondersteuning voor zijn VEGA token stop te zetten.

Deze verschuiving maakt deel uit van het plan van het platform om zich te richten op het lanceren van een nieuw project genaamd “Nebula,” dat zal dienen als een volledige gedecentraliseerde exchange (DEX) gebouwd op het Vega protocol.

Overgang naar Nebula

Als onderdeel van deze overgang is Vega van plan om een nieuw token te introduceren, NEB, waarbij houders van VEGA tokens de mogelijkheid krijgen om hun bestaande tokens in te ruilen voor de nieuwe. Het bestuursvoorstel geeft details over het proces, waaronder het opschorten van de handel, het herverdelen van de on-chain schatkist onder stakers en het bieden van gegarandeerde USDT incentives aan validators.

Dit zal het netwerk twee maanden draaiende houden, zodat gebruikers de tijd hebben om hun geld op te nemen van de Vega DEX.

Reacties van de gemeenschap

Het voorstel heeft veel steun gekregen van de gemeenschap, met 1,7 miljoen tokens die voor stemden en slechts 200 tegen. Het stemproces vereist slechts een deelnamedrempel van 2,5% om het voorstel aan te nemen, en de uiteindelijke beslissing wordt verwacht op 6 september.

Het voorstel heeft echter vanuit sommige hoeken kritiek uitgelokt. Pseudonieme cryptocommentator Spreek heeft zijn bezorgdheid geuit dat de nieuwe NEB-token de toewijzingen van bestaande houders tot vijf keer zou kunnen verwateren.

Dit viel samen met een aanzienlijke daling van de prijs van VEGA, die in de afgelopen 24 uur met meer dan 17% is gedaald en in de afgelopen maand met meer dan 64%.

 

Achtergrond en financiële impact

Vega Protocol, gelanceerd in 2018 met een focus op hoogvolume derivatenhandel, haalde $5 miljoen op in zijn seed financieringsronde geleid door Pantera Capital in 2019, gevolgd door nog eens $43 miljoen in 2021.

Ondanks deze successen heeft het protocol nu slechts $424.000 aan totale value-locked (TVL), een schril contrast met concurrenten als Hyperliquid en dYdX.

Terwijl de gemeenschap wacht op de uiteindelijke stemresultaten, markeert dit voorstel een kritiek keerpunt voor het Vega Protocol. De mogelijke uitschakeling van de blockchain en de introductie van de Nebula kan het project nieuw leven inblazen of het einde betekenen van de oorspronkelijke visie van Vega.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....