Venmo-gebruikers kunnen nu direct crypto kopen via MoonPay integratie

450 totale weergaven
|

Dankzij de nieuwe samenwerking met MoonPay kunnen Venmo-gebruikers snel en zonder gedoe cryptocurrencies aanschaffen. Lees meer over de voordelen van deze integratie.

Eenvoudige crypto-aankopen via Venmo en MoonPay

Venmo, de populaire Amerikaanse betaalapp, heeft een belangrijke stap gezet in de cryptowereld door samen te werken met MoonPay. Deze samenwerking stelt 60 miljoen gebruikers in staat om direct cryptocurrencies te kopen via hun Venmo-accounts. Dit betekent dat gebruikers geen extra accounts hoeven aan te maken of nieuwe betaalinformatie hoeven in te voeren, wat het proces aanzienlijk eenvoudiger maakt.
Gebruikers kunnen hun Venmo-saldo, bankoverschrijvingen of gekoppelde betaalkaarten gebruiken om snel Bitcoin, Ethereum en meer dan 110 andere cryptocurrencies te kopen. Dit zorgt voor meer toegankelijkheid, hoewel gebruikers in New York en Texas momenteel geen gebruik kunnen maken van deze service vanwege lokale regelgeving.

Hoe Venmo’s crypto-functies zich hebben ontwikkeld sinds 2021

Venmo betrad de cryptomarkt in april 2021 met de introductie van diensten voor vier grote cryptocurrencies: Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash. Gebruikers konden toen beginnen met kopen, bewaren en verkopen van crypto binnen de app. Deze lancering sloot aan bij de bredere strategie van PayPal, het moederbedrijf van Venmo, dat al vroeg stappen zette in de cryptowereld.
Door sociale functies toe te voegen waarmee gebruikers hun cryptotransacties kunnen delen, heeft Venmo geholpen bij het verspreiden van kennis over crypto. De betrokkenheid was sterk: tegen eind 2022 had meer dan 30% van de Venmo-gebruikers gebruik gemaakt van de cryptofuncties. Daarnaast introduceerde Venmo educatieve middelen om gebruikers te helpen de basisprincipes van cryptocurrencies beter te begrijpen.

PayPal’s bredere strategie in de cryptowereld

De samenwerking tussen Venmo en MoonPay past in PayPal’s bredere strategie om zijn cryptodiensten uit te breiden. PayPal lanceerde eerder zijn eigen stablecoin, PayPal USD (PYUSD), en heeft crypto-overboekingen tussen Venmo-accounts mogelijk gemaakt zonder extra kosten. Deze bredere strategie heeft als doel crypto toegankelijker te maken voor consumenten en bedrijven, en de groei van de cryptomarkt te ondersteunen.
Door deze voortdurende uitbreiding kunnen gebruikers nu niet alleen crypto kopen, maar ook verhandelen binnen een vertrouwde omgeving. De mogelijkheid om via MoonPay meer dan 110 verschillende munten te kopen is een verdere uitbreiding van de opties voor Venmo-gebruikers.

De impact van de integratie op de adoptie van crypto in de VS

De integratie tussen Venmo en MoonPay heeft het potentieel om de adoptie van cryptocurrencies in de Verenigde Staten aanzienlijk te versnellen. Door het proces van crypto kopen net zo eenvoudig te maken als het versturen van geld naar vrienden, verlaagt Venmo de drempel voor nieuwe gebruikers om de cryptomarkt te betreden. Dit is vooral van belang in een tijd waarin steeds meer mensen zoeken naar alternatieven voor traditionele financiële systemen.
Daarnaast heeft Venmo de limieten voor cryptoaankopen verhoogd, waardoor gebruikers tot $20.000 per week aan crypto kunnen kopen, met een jaarlijks maximum van $50.000. Dit biedt ervaren gebruikers de mogelijkheid om grotere bedragen te investeren, wat bijdraagt aan de verdere adoptie van crypto in de VS.

Met de samenwerking tussen Venmo en MoonPay kunnen miljoenen gebruikers in de VS nu eenvoudig crypto kopen via hun bestaande Venmo-accounts. Deze stap maakt deel uit van PayPal’s bredere strategie om cryptodiensten toegankelijker te maken en de adoptie van digitale valuta te stimuleren. Door de gebruiksvriendelijke integratie verlaagt Venmo de drempel voor nieuwe crypto-gebruikers en blijft het platform innoveren om aan de behoeften van zijn groeiende gebruikersbestand te voldoen.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
MoonPayPayPalVenmo

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...