VN: ‘Ga niet naar crypto conferentie in Noord-Korea’

De Verenigde Naties (VN) waarschuwt: ga niet naar de cryptocurrency conferentie in Noord-Korea. Dit meldt Reuters naar aanleiding van een nieuw sanctierapport dat later deze maand wordt voorgelegd aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

Volgens het rapport ging het bij de vorige editie van de conferentie onder andere over het gebruik van bitcoin en andere cryptomunten om sancties te omzeilen en om geld wit te wassen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bezoek aan Noord-Korea

De conferentie duurt van 22 tot 29 februari en is voor deelnemers dus niet zonder risico. Eerder werd Ethereum ontwikkelaar Virgil Griffith opgepakt na een tripje naar de dictatuur.

De Amerikaanse programmeur reisde af om te praten over cryptocurrency en blockchain. En dat is niet de bedoeling, oordeelde de Verenigde Staten. Hij werd na terugkomst opgepakt en is nu in afwachting van de rechtszaak.

Anoniem

Mocht je toch bijzonder enthousiast worden van deze conferentie: volgens de website kun je geheel anoniem het evenement bijwonen. Dan moet je alle internationale veiligheidsdiensten en mogelijke andere bezwaren maar even wegdenken…

Het verhaal van Griffith toont aan dat internationale autoriteiten je goed in de gaten houden, zeker wanneer je op een bekend evenement in Noord-Korea komt praten over het omzeilen van sancties.

$2 miljard

Volgens de Amerikaanse autoriteiten heeft Noord-Korea verschillende hackgroepen in het leven geroepen om hun kernwapenprogramma te financieren. Op deze manier heeft het land naar verluidt al zo’n $2 miljard buit gemaakt, waarvan ook een deel in BTC.

Noord-Korea en bitcoin is een interessante combinatie. Door de grenzeloze eigenschappen van bitcoin kan het voor een land dat internationaal er bijzonder slecht op staat een uitkomst zijn.

Bankrekeningen en andere traditionele geldstromen kunnen worden afgesloten, maar dat geldt niet voor bitcoin adressen.

Lees meer over:
Noord-Korea

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...