Vermogensbeheerder van $2,3 biljoen koopt aandeel in bedrijf met 100.000 Bitcoin

Capital International Group heeft 12,2% van MicroStrategy in handen. De grote vermogensbeheerder heeft in totaal meer dan $2,3 biljoen (!) aan assets in beheer.

MicroStrategy is een opvallende naam, want het bedrijf is sinds 2020 helemaal omgebouwd tot een bitcoinbedrijf. De core business is software, maar directeur Michael Saylor zet vol in op bitcoin als geld. Dat meldt Business Insider.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

$560 miljoen

Capital Group is de grootste aandeelhouder van het bedrijf na een andere vermogensbeheerder genaamd BlackRock.

Aandelen in MicroStrategy zijn sinds 2020 een interessante manier voor dit soort grote investeerders om blootstelling te krijgen aan bitcoin, zonder zelf over te gaan tot de koop van echte BTC.

MicroStrategy levert business intelligence tools, maar heeft dus ook een flinke schatkist met BTC. Op het moment van schrijven zijn het er 105.085, om precies te zijn.

Dat kostte MicroStrategy tot nu toe $2,7 miljard. Een deel daarvan was eigen cash, de rest komt bij investeerders vandaan.

Bitcoin is de standaard voor Saylor en consorten. Als bitcoin door blijft groeien heb je een streepje voor wanneer je al eerder bent overgestapt naar BTC als geld binnen je organisatie.

Partijen als Capital Group en ook BlackRock zitten bijna overal in.

Investeren

De gemiddelde investeerder (of spaarder) kan simpelweg bitcoin kopen. Grote asset managers zijn vaak aan regels gebonden en kunnen niet bij de lokale broker een flinke zak met dollars inleveren voor BTC.

Dat is een heel proces. Iets wat MicroStrategy wel heeft doorlopen, maar wat voor anderen allicht een brug te ver is. Aandelen in MicroStrategy zijn daarom interessant als je wil meeliften met het eventuele succes van bitcoin.

Capital Group kijkt vooral waar rendement te halen valt voor de toekomst.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...