Vermogensreus Fidelity betreedt cryptomarkt als kanaal voor institutioneel geld

Het Amerikaanse Fidelity Investments betreedt de cryptomarkt en gaat beheer- en handelsmogelijkheden voor institutionele investeerders aanbieden. Met 27 miljoen cliënten en een vermogen van 7.200 miljard dollar in beheer is Fidelity Investments één van 's werelds grootste vermogensbeheerders.

Fidelity: brug naar institutionele beleggers

Via dochteronderneming Fidelity Digital Asset Services hoopt Fidelity één van de grote problemen op te lossen die institutionele investeerders zoals pensioen- en hedgefondsen weerhoudt om in cryptovaluta te investeren, namelijk het veilig beheren van grote hoeveelheden cryptovaluta. Hoewel grote investeerders naar verluidt staan te popelen om cryptovaluta aan hun portfolio toe te voegen zitten zij niet te wachten op de risico's die aan het beheer ervan kleven, zoals het risico op hackers of diefstal. Dankzij de nieuwe dienstverlening van Fidelity Digital Asset Services kunnen investeerders deze risico's uitbesteden aan een bekende partij met jarenlange bewezen ervaring in het veilig beheren van bezittingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Matching-software

De nieuwe dochteronderneming gaat naast het veilig beheren van cryptovaluta ook de mogelijkheid bieden om via de bestaande matching-software van Fidelity koop- of verkooporders voor onder meer Bitcoin en Ethereum te plaatsen bij verschillende aangesloten cryptovaluta handelsplatformen. Welke handelsplatformen dit zullen zijn werd niet bekend gemaakt, maar wel werd vermeld dat enkel wordt samengewerkt met handelsplatformen die aan de hoge kwaliteitseisen van Fidelity voldoen.

"We zagen dat er bepaalde dingen zijn die institutionele investeerders nodig hebben, die alleen een door een bedrijf als Fidelity kunnen worden geleverd.", aldus Tom Jessop, hoofd van Fidelity Digital Asset Services.

Vermogensbeheer

Fidelity Digital Asset Services zal zich vooral op de institutionele investeerders richten, waarvan er reeds 13,000 in het klantenbestand van Fidelity te vinden zijn. De eersten hiervan worden op dit moment benaderd, waarna de dienstverlening in het begin van 2019 algemeen beschikbaar wordt gesteld.

Onder de vermogensbeheerders is Fidelity een titaan; met een vermogen van 7.200 miljard dollar onder hun beheer en 27 miljoen cliënten is het één van de grootste vermogensbeheerders in de wereld. Ook de nieuwe dochteronderneming Fidelity Digital Asset Services is met 100 werknemers geen kleine onderneming.

Cryptobeheer

Fidelity Digital Asset Services is niet de enige partij die zich richt op het aanbieden van cryptovaluta beheer en management. Concurrentie is te verwachten vanuit de hoek van enkele crypto-bedrijven zoals Coinbase, Gemini, BitGo, Ledger en ItBit die soortgelijke oplossingen ontwikkelen, en naar verluidt verkennen Goldman Sachs en Northern Trust de sector ook. Fidelity is echter de eerste grote speler uit de bestaande financiële orde die de stap daadwerkelijk neemt, en daarmee een brug slaat tussen de bestaande financiële wereld en die van cryptovaluta.

Interview BitGo

Bekijk ook ons interview met BitGo, een mogelijke concurrent van Fidelity.

Bron: CNBC

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

cardano koers Nieuws
Arthur Hayes haalt uit naar Cardano: ‘Het is een shitcoin, een wannabe Ethereum’

Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, heeft onlangs felle kritiek geuit op Cardano (ADA), door het...

Bitcoin whales Nieuws
Whale koopt binnen 2 weken voor $178 miljoen aan ethereum

Een onbekende whale heeft in 11 dagen tijd de gigantische hoeveelheid van 64.000 ethereum uit...

bitcoin etf Nieuws
Handelsvolume VanEck Bitcoin ETF schiet 1.400% omhoog

De Spot Bitcoin ETF van het grote VanEck kende gisteren een hele bijzondere dag. Het...

Michael Saylor MicroStrategy Bitcoin
Michael Saylor Verklaart Eeuwige Liefde voor Bitcoin: MicroStrategy’s Oneindige Koopmissie

Michael Saylor, voorzitter van MicroStrategy Incorporated, staat natuurlijk al lange tijd bekend om zijn steun...

PlanB Nieuws
‘Bitcoin koers van 440.000 dollar tijdens deze cyclus?’

De Nederlandse analist PlanB publiceerde in 2019 zijn beruchte Stock-to-Flow model voor bitcoin. Daarmee werd...

Lees meer