Verpletterende kwartaalcijfers Bitcoin beurs Coinbase: omzet van $1,8 miljard

357 totale weergaven

De kwartaalcijfers over de eerste drie maanden van 2021 van de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase zijn indrukwekkend. Naar schatting behaalde de exchange in de eerste drie maanden een omzet van $1,8 miljard.

Kwartaalcijfers Coinbase

Gisteren publiceerde de beurs de geschatte financiële resultaten over de afgelopen drie maanden, eindigend op 31 maart 2021. Ze rapporteren een nettowinst van "ongeveer $730 miljoen tot $800 miljoen" en een omzet van $1,8 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De omzet van de beurs over het hele jaar 2020 stond gelijk aan $1,3 miljard. Daar is het in deze eerste drie maanden tijdens de bullmarkt dus al ruimschoots overheen geschoten.

Het handelsvolume van het platform is ook niet mis: er gingen $335 miljard aan trades over de toonbank. Vergeleken met het laatste kwartaal van 2020 is dat bizar hoog: destijds rapporteerden ze een volume van $89 miljard.

De beurs geeft ook aan dat het naar schatting 56 miljoen geverifieerde klanten en 6,1 miljoen maandelijkse actieve handelende klanten had. Alex Krüger maakt een snelle berekening om dit getal in perspectief te zetten:

"Als je er vanuit gaat dat 70% van deze klanten Amerikaans is, en 90% van de Amerikanen onder de 50 jaar oud is, dan betekent het dat het klantenbestand 17% van de Amerikaanse bevolking onder de 50 jaar omvat."

Verpletterende kwartaalcijfers Bitcoin beurs Coinbase: omzet van $1,8 miljard

Een ander opmerkelijk getal: de beurs heeft naar eigen zeggen $223 miljard aan assets in beheer. Dit zijn de deposito's van traders en klanten, maar ook de fees die ze opstrijken. De operationele kasstroom, in het Engels ook wel afgekort als EBIDTA, is geschat op $1,1 miljard.

Beursgang

Het zijn mooie tijden voor het bedrijf uit San Francisco. Over exact een week gaat het bedrijf namelijk naar de beurs. Vorige week kondigden ze aan dat het S-1 formulier door de Securities and Exchange Commission (SEC) is goedgekeurd.

Daardoor zullen ze op 14 april middels een 'directe notering' verhandeld worden op de Nasdaq. De markt zal volgende week woensdag worden geopend, en de aandelen worden verhandeld onder het ticker "COIN". Daarmee is het bedrijf de eerste crypto-exchange die in de Verenigde Staten naar de beurs gaat.

Hoewel de beursgang een mooie belegging lijkt, presteert good-old bitcoin intussen ook al jaren. Volgens Documenting Bitcoin zou je meer winst hebben behaald als je bitcoin had vastgehouden, dan als je in de snelst-groeiende startup van het ecosysteem had geïnvesteerd.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Coinbase