Vice-premier van Vietnam wil dat ministeries wettelijk kaders voor bitcoin maken

Vice-premier van Vietnam wil dat ministeries wettelijk kaders voor bitcoin maken

Le Minh Khai, de vice-premier van Vietnam, wil dat er duidelijkere regels komen voor digitale activa. Hij heeft een verzoek gestuurd naar het ministerie van Financiën om wetgeving te onderzoeken en indien nodig te wijzigen.

Bitcoin in Vietnam

Het gaat om een bericht van 23 maart. De vice-premier draagt het ministerie op om de hoofdverantwoordelijkheid op zich te nemen voor de ontwikkeling van het juridische kader voor de cryptomarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Le Minh wil dat er specifieke juridische documenten geïdentificeerd worden. Indien nodig. moeten ze ook worden gewijzigd of aangevuld.

Vervolgens moet het ministerie van Financiën gaan samenwerken met het ministerie van Justitie, Informatie en Communicatie. Ook de State Bank of Vietnam is erbij betrokken.

De drie ministeries gaan samen met de centrale bank van het Zuid-Oost Aziatische land kijken naar verschillende juridische aspecten van digitale activa en hun effecten op de economie.

In augustus 2017 vaardigde de premier een besluit uit om een wettelijk kader te ontwikkelen voor "virtuele activa, digitale valuta en virtuele valuta.” Het streven van Le Minh Khai is een vervolg hierop.

Hoge adoptiegraad

De adoptie van bitcoin in Vietnam is erg hoog. Volgens een onderzoek van Finder's poll heeft 41% van de Vietnamezen cryptovaluta in bezit.

In 2014 was de sfeer rondom bitcoin nog wel anders. Destijds was er een verbod op bitcoinbetalingen ingesteld. Deze maatregel werd in 2017 teruggedraaid toen premier Nguyen Xuan Phuc aan de macht kwam. In 2018 werd bitcoin echter opnieuw verboden als betaalmiddel.

In 2020 is er een werkgroep opgericht en sindsdien is er weinig duidelijkheid over de precieze status van cryptovaluta in Vietnam. Toch is de adoptie enorm en neemt Vietnam de eerste plek op de wereldranklijst in.

Vice-premier van Vietnam wil dat ministeries wettelijk kaders voor bitcoin maken

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties