VISA-topmanager raadt Bitcoin (BTC) aan vanwege inflatie dollar

Ook in de kantoren bij VISA zitten tegenwoordig mensen die geloven in bitcoin (BTC). Andy Yee, senior director van public policy, is in een tweet erg duidelijk over zijn toekomstvisie en heeft daarbij een waarschuwing: vlucht uit het systeem van de Amerikaanse centrale bank en ga voor bitcoin.

Inflatie

Via Twitter reageerde Yee op de uitspraken van Jerome Powell, de topman van de Federal Reserve. De centrale bank staat wél inflatie boven 2% toe, in tegenstelling tot bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het beleid van inflatie tot een minimum bepreken is al een tijdje uit het zicht verdwenen. Yee noemt de toespraak van Powell er eentje voor de geschiedenisboeken. En dan dus niet op de goede manier.

Hij haalde er ook nog een uitspraak van Winston Churchill bij: “never in the history of mankind was so much stolen from so many by so few.”

Bitcoin kent een duidelijk monetair beleid en er kan niet zomaar gesjoemeld worden met het aantal bestaande bitcoin. Dat staat dus haaks op het huidige beleid van de centrale banken wereldwijd.

Lees ook: Bitcoin en de Oostenrijkse School: Hoe zit het dan met inflatie?

Dollar Currency Index

De Dollar Currency Index (DXY) is een manier om de waarde van de dollar te bekijken tegenover een mandje vol met andere valuta. Na de toespraak van Powell daalde die index flink: handelaren hadden minder vertrouwen in de dollar.

Weg bij de dollar

Laat er geen misverstand over bestaan: de Amerikaanse dollar is nog altijd de wereldreservemunt en neemt een belangrijke positie in. Wel zie je, als je om je heen kijkt, steeds meer scheurtjes in het fundament komen.

Zeker wanneer er op allerlei manieren aan vertrouwen wordt verloren kan het hard gaan. De oprichter van Real Vision, Raoul Pal, denkt dat dit huidige beleid goed is voor de prijsontwikkeling van goud en dus ook bitcoin.

Een voorbeeld van een stap richting bitcoin is bijvoorbeeld het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy. Het bedrijf heeft $250 miljoen omgezet naar bitcoin, omdat zij zichzelf willen wapenen tegen nog meer inflatie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdollar

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)