Bitcoin data analyse: retail beleggers kopen en whales verkopen

Bitcoin data analyse: retail beleggers kopen en whales verkopen

Het aantal bitcoin adressen met minder dan 1 bitcoin ziet een stevige toename, zowel in het aantal adressen als in het aantal bitcoin dat op deze adressen geparkeerd staat. Terwijl de koers 30 procent van de all-time high van 69.000 dollar verwijderd is en het vertrouwen uit de markt lijkt, kopen de kleine bitcoiners massaal in.


Na de enorme val naar 42.000 dollar zijn we alweer enigszins hersteld en vecht bitcoin momenteel tussen de 46.000 en 49.000 om de weg omhoog weer in te slaan. Geholpen door het geld van de kleine belegger die momenteel vol inkoopt.

Whales gooien bitcoin in de verkoop

Terwijl de beleggers met minder dan 1 bitcoin op hun adressen flink aan hun stacks toevoegen op deze niveaus, zijn de wallets met tussen de 1.000 en 10.000 bitcoin juist aan het verkopen, zo blijkt uit de data van Ecoinnometrics.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Bitcoin zit vast in een situatie waarin de kleine adressen aan hun voorraden toevoegen, terwijl de whales juist niet aan het accumuleren zijn," aldus de heren van Ecoinometrics.

Wat volgens de analisten van dit platform als "niet ideaal" wordt bestempeld. Waarmee ze aan lijken te geven dat ze zelf nog wel een kleine val naar beneden verwachten vanaf dit punt. Maar het zijn van een whale hoeft uiteraard niet te betekenen dat je de markt beter kan lezen.

Target naar beneden zit op $42K

Galaxy Digital Holdings CEO en miljardair Mike Novogratz geeft aan dat we op de korte termijn wat pijn kunnen verwachten wat betreft de bitcoin koers, maar ziet de grens van 42.000 dollar als een sterk steunpunt in de grafiek.

"42.000 dollar is een belangrijk niveau en we daar niet te ver onder komen om uit de problemen te blijven," zo vertelde Novogratz dinsdag aan Bloomberg TV in een interview.

Waar hij het volgende aan toevoegde: "Er gaat zoveel geld richting deze industrie, het zou onlogisch zijn als de prijzen daar niet op reageren. Als je nu vol in bitcoin zit is het pijnlijk, maar het is waarschijnlijk een gezonde correctie."

Het zijn dus op dit moment vooral retail beleggers die de bitcoin koers hoog lijken te houden, gezien de indrukwekkende cijfers die dit cohort van de hodlers weet te overleggen in deze stroeve periode voor bitcoin.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties