Vitalik Buterin hekelt celebrity memecoins

1511 totale weergaven
Vitalik Buterin hekelt celebrity memecoins

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, heeft onlangs zijn ongenoegen geuit over de recente golf van celebrity memecoins. Hij vindt dat projecten een doel moeten hebben dat waarde toevoegt aan de samenleving, zelfs als de tokens uiteindelijk waardeloos worden.

Zijn opmerking kwam na een post over Iggy Azalea’s MOTHER token, die mogelijk de trend van celebrity cryptomunten naar duurzame waardecreatie zou kunnen leiden.

Wat zijn celebrity tokens?

Celebrity tokens zijn digitale activa of cryptocurrencies die worden gecreëerd en ondersteund door beroemdheden. Ze gebruiken de populariteit van de beroemdheid om interesse en investeringen aan te trekken, vaak geïntegreerd met het bredere cryptocurrency-ecosysteem. Hoewel dit interessant klinkt, zijn er risico’s aan verbonden, zoals Buterin benadrukt.

https://twitter.com/Tyler_Did_It/status/1798303457973301663

Buterin’s checklist voor ‘waardige’ projecten

Buterin vergelijkt de recente celebrity memecoins met eerdere projecten zoals Ashton Kutcher en Mila Kunis’ Stoner Cats, die een echte show financierden. Volgens Buterin moet een celebrity crypto project aan enkele voorwaarden voldoen om respectabel te zijn:

  • Publiek nut: Het project moet een duidelijk doel hebben dat verder gaat dan het verrijken van de beroemdheid en vroege investeerders.
  • Langdurigheid: Het project moet idealiter langer dan 10 jaar meegaan en niet alleen tijdelijk populair zijn.
  • Betrokkenheid: Het project moet meer bieden dan alleen handel, zoals activiteiten en een gevoel van gemeenschap.

De trend van celebrity memecoins

Azalea lanceerde de MOTHER token op 28 mei, wat een wekenlange trend van celebrities die memecoins lanceren op Solana voortzette. Andere beroemdheden zoals Caitlyn Jenner, Soulja Boy, Rich The Kid en modellen Kazumi en Ivana Knöll hebben ook recentelijk tokens gelanceerd.

Iggy Azalea's MOEDER-token bereikt een recordhoogte te midden van Crypto Twitter Buzz
Iggy Azalea’s MOEDER-token bereikt een recordhoogte te midden van Crypto Twitter Buzz

Sommige van deze beroemdheden hebben geklaagd dat ze zijn opgelicht door ondernemer Sahil Arora, die ontkende enige verkeerde daad te hebben begaan. Azalea verklaarde dat haar tokenlancering niets met Arora te maken had.

De zorgen van de gemeenschap

Afro-popster Davido lanceerde onlangs de DAVIDO meme token, die kritiek kreeg van de Nigeriaanse crypto-gemeenschap. Velen denken dat een token dump deel van zijn plannen kan zijn, wat investeerders aanzienlijke verliezen zou kunnen bezorgen.

Waarom voorzichtigheid geboden is

Investeren in celebrity memecoins kan aantrekkelijk lijken vanwege de bekendheid en het potentieel voor snelle winsten. Echter, de volatiliteit en het gebrek aan duurzaam nut maken ze risicovol. Investeerders moeten goed onderzoek doen en niet blindelings volgen vanwege de naam van een beroemdheid. De opmerking van Buterin benadrukt het belang van projecten die echte waarde bieden en een lange levensduur hebben.

Celebrity memecoins zijn een groeiende trend in de cryptowereld, maar ze brengen aanzienlijke risico’s met zich mee. Vitalik Buterin’s kritiek is een belangrijke herinnering aan investeerders om voorzichtig te zijn en projecten te kiezen die een duidelijk en duurzaam doel hebben.

Doe grondig onderzoek en overweeg de lange termijn voordat je investeert in dergelijke volatiele activa.

xoxo Sophia!

 

Lees meer over:
meme coinsVitalik Buterin

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....