Vitalik Buterin steunt celo: wat betekent dit voor de blockchain-wereld?

549 totale weergaven

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, onderschrijft het Celo netwerk en benadrukt het potentieel ervan als een goedkoop gedecentraliseerd financieel dienstenplatform.

Buterin steunt Celo voor gedecentraliseerde betalingen

In een recente post op X prees Ethereum oprichter Vitalik Buterin Celo, waarbij hij wees op het vermogen van Celo om gedecentraliseerde financiële diensten te leveren met lage transactiekosten. Buterin’s goedkeuring volgt op zijn recente uitspraken over het ondersteunen van alleen voldoende gedecentraliseerde Layer 2 (L2) netwerken vanaf 2025.

Celo, waarvan Buterin erkende dat het op één lijn ligt met de decentralisatiedoelen van Ethereum, biedt een kosteneffectieve manier om financiële diensten naar de massa te brengen.

Celo’s Valora app, een wallet met bijna-nul transactiekosten, is een kernfunctie van het netwerk. Hiermee kunnen gebruikers net zo gemakkelijk geld versturen als met een sms, wat bijdraagt aan de groeiende bekendheid van Celo op het gebied van gedecentraliseerde betalingen. De stablecoin betalingen van de app zijn de afgelopen maanden sterk gestegen, waardoor nieuwe gebruikersactiviteit op het netwerk is ontstaan.

Celo’s evolutie naar Layer 2

Oorspronkelijk gelanceerd als een Layer 1 netwerk in 2020, onderzoekt Celo nu een mogelijke overgang naar een L2 netwerk, compatibel met Ethereum’s Virtual Machine (EVM). Dit zou Celo naast andere spraakmakende L2’s plaatsen, zoals Optimism en Arbitrum. Het netwerk heeft meer dan $100 miljoen aan financiering opgehaald, gesteund door grote investeerders zoals Coinbase Ventures en a16z, en heeft zichzelf consequent gepositioneerd als een toegankelijk platform met lagere gaskosten dan Ethereum.

Celo’s vermogen om gasbetalingen in stablecoins te ondersteunen, in plaats van de aankoop van ETH of CELO tokens, heeft het een aantrekkelijke optie gemaakt voor gebruikers die op zoek zijn naar snelle, goedkope transacties. Onlangs overtrof het netwerk zelfs TRON in transactievolumes van stablecoins.

Effect op de cryptowereld

Vitalik Buterin’s goedkeuring van Celo zou een bredere adoptie in de cryptoruimte kunnen beïnvloeden, vooral onder degenen die geïnteresseerd zijn in gedecentraliseerde financiering (DeFi) en toegankelijke financiële diensten.

Celo’s focus op lagere kosten en op stablecoin gebaseerde transacties positioneert het als een concurrent voor andere DeFi-projecten. Met de toekomstige overgang naar een L2 netwerk zou Celo een grotere rol kunnen gaan spelen in het blockchain ecosysteem.

Buterin’s lof komt op een moment dat stablecoins en L2 oplossingen onder toenemende controle staan van de regelgevende instanties en de industrie. Zijn steun voegt geloofwaardigheid toe aan de aanpak van Celo, vooral omdat Ethereum zich parallel aan compatibele ketens blijft ontwikkelen.

CELO token reactie en marktimpact

Na Buterins vermelding steeg de prijs van CELO van $0,55 naar $0,64. Deze boost in handelsvolume vond voornamelijk plaats op Binance en Upbit, met de Zuid-Koreaanse markt als koploper. CELO, dat sinds de bearmarkt van 2022 in een smalle bandbreedte wordt verhandeld, zag een aanzienlijke opleving na de goedkeuring van Buterin. Het herstel van de token kan doorgaan als de markt reageert op de toegenomen aandacht voor Celo.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....