Vitalik Buterin verdedigt ETH verkoop, zegt dat het allemaal voor het goede doel is

1003 totale weergaven

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft de recente controverse rond zijn verkoop van Ether (ETH) aangepakt en verduidelijkt dat deze transacties niet voor persoonlijk gewin waren, maar ter ondersteuning van Web3-projecten en goede doelen. 

Geen verkoop voor persoonlijk gewin sinds 2018

Buterin ontkende de beweringen met klem en verklaarde dat hij sinds 2018 geen ETH heeft verkocht voor persoonlijk gewin. In plaats daarvan legde hij uit dat alle verkopen van zijn ETH-bezit bedoeld waren om verschillende projecten te financieren die hij waardevol vindt binnen het Ethereum ecosysteem of om bredere liefdadigheidsinspanningen te ondersteunen.

Hieronder vallen donaties aan biomedisch onderzoek en andere filantropische initiatieven.

Volgens on-chain analysebedrijf Lookonchain heeft Buterin zijn ETH-holdings de afgelopen drie jaar met 85.000 ETH (ongeveer $209 miljoen) verminderd. De meest recente transactie betrof de overdracht van 800 ETH, ter waarde van meer dan $2 miljoen, naar een wallet met meerdere handtekeningen.

Deze bewegingen hebben discussies losgemaakt in de gemeenschap, maar Buterin was er snel bij om zijn bedoelingen te verduidelijken en benadrukte zijn toewijding aan het bevorderen van belangrijke doelen in plaats van persoonlijke verrijking.

Buterins standpunt over DeFi en de toekomst van Ethereum

Buterin ging ook in op kritiek met betrekking tot de rol van Ethereum in Decentralized Finance (DeFi). Sommige figuren in de cryptoruimte, waaronder Kain Warwick, de bedenker van yield farming, hebben Buterin bekritiseerd voor wat zij zien als een gebrek aan nadruk op DeFi. Buterin verdedigde echter Ethereums ondersteuning voor DeFi door te zeggen: “DEXes zijn geweldig en ik gebruik ze elke week.”

Hij bevestigde zijn geloof in het belang van het creëren van duurzame en zinvolle toepassingen in plaats van zich te richten op tijdelijke trends.

Buterin’s opmerkingen benadrukken zijn voortdurende toewijding om ervoor te zorgen dat Ethereum een cruciale rol blijft spelen in het bredere blockchain ecosysteem, met een focus op waarde op de lange termijn en fundamentele principes zoals permissieloosheid en decentralisatie.

Een visie voor de toekomst

Ondanks de kritiek weerspiegelen Buterins acties en uitspraken zijn toewijding om zijn invloed en middelen te gebruiken voor de verbetering van het crypto-ecosysteem en daarbuiten.

Door de opbrengsten van zijn ETH verkoop om te buigen naar projecten en goede doelen, blijft Buterin het idee verdedigen dat blockchain technologie het grotere goed zou moeten dienen, in plaats van alleen maar een hulpmiddel te zijn voor persoonlijk gewin.

Terwijl het Ethereum netwerk zich ontwikkelt, blijven Buterin’s leiderschap en visie centraal staan in de voortdurende ontwikkeling ervan, met name in de ondersteuning van gedecentraliseerde financiën en andere baanbrekende toepassingen binnen de Web3 ruimte.

 

Lees meer over:
ETHetherEthereumVitalik

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....