Vitalik Buterin verplaatst honderden tokens, ETH koers blijft dalen – wat gaat Ethereum doen?

1179 totale weergaven
Vitalik Buterin verplaatst honderden tokens, ETH koers blijft dalen – wat gaat Ethereum doen?
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

 

Mede oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft onlangs ruim 800 ETH naar een exchange gestuurd. Het groot aantal Ethereum, dat zo’n $ 2,01 miljoen bedraagt, is gedeeltelijk verkocht via de exchange. De koers van Ethereum wankelt, maar kan het binnenkort een herstel maken?

 

Kan Ethereum herstellen nu co-founder grote hoeveelheden ETH verplaatst?

Van de 800 ETH die verplaatst is naar een exchange is dus iets minder dan 25% al verkocht. 190 ETH is omgewisseld naar $ 477,000 in de stablecoin USDC. 

Investeerders vragen zich af wat er achter de transactie zit, aangezien Vitalik Buterin Ethereum sinds 2018 niet heeft verkocht voor zijn eigen voordeel. Is het gedeeltelijk verkopen een strategische zet of had de co-founder geld nodig voor een liefdadigheidsactiviteit?

Een aantal weken geleden hebben we gezien dat er ruim 3000 ETH verplaatst werd naar een exchange, wat zo’n $ 8 miljoen bedroeg. Daardoor begint het er toch op te lijken dat het Ethereum-team een strategische verschuiving van haar fondsen aan het realiseren is. 

 

Hoe reageert de koers van Ethereum op deze beslissingen?

Alhoewel de beslissingen van het Ethereum-team niet een zeer bullish impact hebben op de Ethereum koersdaling, bevindt de grootste altcoin ter wereld zich al langere tijd in een neergaande trend.

Ethereum koersverwachting - Bron: TradingView
Ethereum koersverwachting – Bron: TradingView

In de bovenstaande afbeelding is te zien hoe Ether sinds begin maart een dalende koers ervaart. Dit wordt aangegeven met lagere toppen en lagere bodems in de grafiek. 

In het begin van augustus heeft de Ethereum koers echter een forse daling gezien, waarbij binnen vier dagen de koers met 35% wist te verminderen. Het lijkt er op dat investeerders gevreesd zijn voor een verdere daling en snel hun ETH verkopen voordat de koers nog lager staat. Dit creëert vervolgens een domino-effect waardoor de koers ineenstort.

Ethereum koersverwachting 02 - Bron: TradingView
Ethereum koersverwachting – Bron: TradingView

Wel hebben we sinds het dieptepunt op 5 augustus gezien dat Ether bezig is aan een herstel. De altcoin wist van $ 2120 te herstellen naar $ 2820, wat resulteerde in een stijging van 33,5%. 

Op de lagere tijdsframe worden de toppen en de bodems van Ether steeds hoger, wat indiceert dat een kanteling van de neergaande trend aan het plaatsvinden is. Het obstakel waar Ethereum nu eerst langs zal moeten is het resistance level rond de koers van $ 2800. Weet het dit te overwinnen, dan kan het verder omhoog bewegen richting $ 2900 en $ 3150. 

Houd de koers van Ethereum dus nauwlettend in de gaten. Nu de spot Ethereum ETF’s hun entree hebben gemaakt en een positieve inflow zien, is het goed mogelijk dat de koers van Ethereum in de laatste maanden van dit jaar een parabolische beweging gaat maken.

 

Pepe Unchained – $PEPU-token presale streeft voorbij $ 11,3 miljoen

Nu het niet duidelijk is wat de koers van Ethereum op korte termijn zal gaan doen, zijn crypto investeerders op zoek naar alternatieven. 

Pepe Unchained is een van deze alternatieven. Pepe Unchained is een presale crypto project dat eerder dit jaar is opgericht. Het presale project is afgeleid van de originele PEPE meme coin. Pepe Unchained is echter gebouwd op de Ethereum blockchain, waardoor het voor investeerders mogelijk is om supersnel te handelen in de token tegen lage transactiekosten.

Dit presale project is niet alleen voor handelaren bestemt, ook is rekening gehouden met de investeerders die tokens graag willen staken. Pepe Unchained biedt een jaarlijkse rente van 178% voor investeerders die hun $PEPU-tokens in de stakingspool opslaan.

Wil jij als crypto investeerder dus graag een extra verdienen, sluit je dan aan bij het presale project van Pepe Unchained. De $PEPU-token is alleen te koop via de officiële website van het project en kan gekocht worden met ETH, BNB, USDT en creditcard tegen een koers van $ 0,0094226.

 

Crypto All-Stars – $STARS tikt bijna de $ 1 miljoen aan met presale

Een ander alternatief waar we veel presale investeerders in zien stappen is Crypto All-Stars. Dit presale project is relatief nieuw, maar heeft binnen een zeer korte periode al meer dan $ 800,000 weten op te halen met zijn presale.

Bij Crypto All-Stars is het mogelijk om in alle meme coins tegelijk te investeren. Denk hierbij aan PEPE, Dogecoin, Shiba Inu, Floki, Bonk coin, Brett coin en nog veel meer meme coins. Het is bij Crypto All-Stars mogelijk om al deze meme coins te staken op slechts een platform door middel van een stakingscontract, dit noemt het project ook wel “ The Meme Vault”. 

Hier kan vervolgens een jaarlijkse rente van meer dan ruim 1600% mee vergaard worden. Dit is wat Crypto All-Stars zo aantrekkelijk maakt voor vroege investeerders die van meme coins houden. 

De $STARS-token, die tijdens de presale wordt verkocht, kan gekocht worden via de officiële website van Crypto All-Stars. Wacht dus niet langer en profiteer van een forse jaarlijkse rente met de $STARS-token. Met ETH, BNB, USDT of creditcard kun je vandaag al je eerste $STARS-tokens aanschaffen tegen een koers van $ 0,004135.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
ETHEthereum

    Door: Hielke de Vries

    Hielke maakte kennis met het cryptolandschap in 2017 en heeft sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar de blockchain en zijn functies. Sinds een aantal jaren focust Hielke zich ook op technische analyse rondom Bitcoin en altcoins binnen de crypto sector, om jou altijd op de hoogte te houden van de...