Vitalik Buterin ziet 7 mooie toepassingen voor memecoins

2370 totale weergaven
Vitalik Buterin

Vitalik Buterin, het brein achter Ethereum en het wonderkind van de industrie, ziet nuttige toepassingen voor memecoins. Volgens hem kan het helemaal geen kwaad dat memecoins op dit moment een dominant narratief zijn binnen de crypto-industrie. Daar is niet iedereen het mee eens.

Zeven toepassingen voor memecoins

Op Twitter deelt Vitalik Buterin zeven toepassingen voor memecoins, die er volgens hem voor zorgen dat ze wel degelijk nuttig kunnen zijn.

 1. Reputatie/identiteit: gemeenschappen of online-spaces kunnen memecoins gebruiken als een vorm van reputatie of identiteit.
 2. Internationale betalingen: individuen kunnen memecoins informeel gebruiken voor internationale betalingen. Zelfs als ze hier niet specifiek voor ontworpen zijn. Dit gaat dan vooral om kleine internationale betalingen.
 3. Decentrale social media: decentrale social media platforms kunnen memecoins integreren om creators te belonen en engagement te creëren. Dit lijkt een beetje op het geven van fooi of het belonen van populaire posts met tokens.
 4. Voorspellingsmarkten: mensen kunnen memecoins gebruiken in voorspellingsmarkten om te gokken of meedoen in het voorspellen van bepaalde gebeurtenissen.
 5. Privacy: memecoins kunnen privacy-features integreren voor gebruikers om anoniem transacties te doen met een verbeterde bescherming van de privacy.
 6. Integratie in zk validiums: memecoins kunnen geïntegreerd worden in zk validiums (layer-2 schaalbaarheidsoplossing) voor bepaalde niche toepassingen of experimentele projecten.
 7. Veilig stemmen: governance mechanismen of stemsystemen kunnen memecoins gebruiken om beslissingen te maken over de richting van een project.

Vitalik Buterin is minder blij met de “financialisatie” van de huidige cyclus. Daarmee wil hij zeggen dat veel memecoins gericht zijn op het verdienen van geld. Ergens is dat echter logisch, omdat veel mensen natuurlijk niet zo rijk zijn als Buterin.

Die mensen zien de stijgingen en willen daar op inspringen.

Kritiek op memecoins

Niet iedereen is het eens met Vitalik Buterin en zijn zeven toepassingen voor memecoins.

0xDesigner geeft aan dat hij snapt dat memecoins “hun moment” kunnen pakken, maar dat ze het dominante narratief zijn is voor hem een raadsel. Ergens zegt dat veel over de industrie op dit moment.

Er is op dit moment een gebrek aan narratief voor altcoins. In 2021 waren het DeFi en NFTs. Nu blijkt er weinig meer over en gaat het alleen nog maar over memecoins. Krijgen de bitcoin-maximalisten dan toch nog gelijk?

Lees meer over:

  Door: Thom Derks

  Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....