Vivek Ramaswamy zegt dat de Amerikaanse overheid zich bedreigd voelt door bitcoin

Vivek Ramaswamy zegt dat de Amerikaanse overheid zich bedreigd voelt door Bitcoin en belooft BTC ter sprake te brengen tijdens het Republikeinse debat.

Amerikaanse verkiezingen

De Amerikaanse presidentskandidaat Vivek Ramaswamy zegt dat de overheid weigert bitcoin (BTC) volledig te omarmen omdat het de belangrijkste digitale activa als een bedreiging voor haar bestaan ziet.

In een nieuw interview op de What Bitcoin Did-podcast zegt Ramaswamy dat de houding van senator Elizabeth Warren (D-Mass.) ten opzichte van bitcoin voortkomt uit een ander wereldbeeld.

Warren, een uitgesproken criticus van crypto, dringt aan op de Digital Asset Anti-Money Laundering Act, een wetsvoorstel waarvan blockchain-lobbyisten zeggen dat het in feite een verbod op digitale activa in de VS zou introduceren.

Volgens de presidentskandidaat verschilt het wereldbeeld dat Warren en de Amerikaanse overheid delen aanzienlijk van wat gewone mensen geloven.

“Zij die dit gesprek voeren, geloven dat wij als individuen een overheid creëren die aan ons verantwoording verschuldigd is.

Het alternatieve wereldbeeld, om het te begrijpen, is dat de staat voorafgaat aan het individu. Jouw rechten komen van de overheid. Ze zijn daar niet onafhankelijk van, en daarom vormt dit een bedreiging voor het bestaan van die staat. Dan is het volkomen binnen de rechten van de staat om daar achteraan te komen en te voorkomen dat dit bestaat.”

Ramaswamy zegt dat mensen die steun zoeken voor digitale activa zich vergissen als ze denken dat het informeren van politici hun kijk op crypto zal veranderen.

“Het probleem is niet dat ze niet weten wat bitcoin vertegenwoordigt. Het is dat ze dat wel weten, en dat is eigenlijk wat de anafylactische reactie veroorzaakt.”

De presidentskandidaat zegt ook dat hij het onderwerp bitcoin ter sprake zal brengen tijdens debatten.

“Ik heb de moderators van de Republikeinse Partij al verteld dat dit een onderwerp is waar we het over moeten hebben. Als zij dat niet doen -bitcoin ter sprake brengen-, dan zal ik dat doen.”

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...