VN-Specialisten Graven in 58 Crypto-aanvallen Gelinkt aan Noord-Koreaanse voor Nucleaire Ambities

Experts van de Verenigde Naties zijn momenteel diepgravend onderzoek aan het verrichten naar een reeks cyberaanvallen, uitgevoerd door Noord-Korea, die naar schatting een buit van 3 miljard dollar hebben opgeleverd.

Deze aanzienlijke som geld wordt vermoedelijk ingezet voor de verdere ontwikkeling van het alom besproken nucleaire wapenprogramma van het land. Bronnen dichtbij het onderzoek hebben dit nieuws gedeeld met Reuters, terwijl de details uit een nog te publiceren VN-rapport komen.

Noord-Korea, officieel bekend als de Democratische Volksrepubliek Korea (DVRK), trotseert al jarenlang de sancties opgelegd door de Veiligheidsraad van de VN. Deze sancties beogen o.a de financiering van programma’s voor massavernietigingswapens te beperken. Desondanks heeft het land zijn nucleaire capaciteiten voortdurend versterkt, inclusief de ontwikkeling van kernsplijtstoffen en de uitbreiding van zijn arsenaal met geavanceerde militaire apparatuur.

De focus van het huidige onderzoek ligt op 58 vermoedelijke cyberaanvallen op bedrijven die actief zijn in de cryptosector, uitgevoerd tussen 2017 en 2023. De vermoedelijke digitale rooftochten hebben een geschatte waarde van ongeveer 3 miljard dollar, een fonds dat vermoedelijk bijdraagt aan de financiering van Noord-Korea’s omstreden wapenprogramma.

Betrokken Noord-Koreaanse hackergroepen, die functioneren onder het Reconnaissance General Bureau – het voornaamste inlichtingenbureau van het land – hebben hun cyberaanvallen op diverse sectoren, waaronder defensiebedrijven en toeleveringsketens, geïntensiveerd. Deze activiteiten tonen een toenemende mate van samenwerking en het delen van infrastructuur en gereedschappen binnen de cyberoperaties van het land.

Hoewel verdere actie tegen Noord-Korea binnen de Veiligheidsraad van de VN onwaarschijnlijk lijkt door de verdeeldheid onder haar leden, blijft de internationale gemeenschap bezorgd over de aanhoudende schendingen van sancties en de voortdurende ontwikkeling van massavernietigingswapens door de DVRK. Het rapport, dat binnenkort verwacht wordt, zal ongetwijfeld verdere discussies en reacties uitlokken over de aanpak van Noord-Korea’s provocaties op het wereldtoneel.

Terwijl de wereld wacht op de officiële publicatie van het VN-rapport, markeert deze onthulling een cruciaal moment in de internationale inspanningen om de cyberdreigingen en nucleaire ambities van Noord-Korea het hoofd te bieden. Een digitale schaduwoorlog ontvouwt zich, waarbij de grenzen van internationale diplomatie en cybersecurity op de proef worden gesteld.

Lees meer over:
misdaadNoord-Korea

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

  Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

  Nieuws
  Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

  Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

  Nieuws
  Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

  Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

  Nieuws
  “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

  De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  Lees meer