Weer een mini-miner met geluk: $240.000 aan bitcoin binnengehengeld

Het is weer zover! Voor de vierde maal in 2022 heeft een solo-miner het voor elkaar gekregen om de kapitaalkrachtige concurrentie te verslaan en een nieuw blok aan de bitcoin blockchain toe te voegen.

Op dinsdagmorgen is het een nieuwe geluksvogel gelukt om de block reward van 240.000 dollar binnen te slepen, zonder dit te hoeven delen met een mining-pool. Hoe kan het toch dat we dit fenomeen ineens relatief vaak mogen aanschouwen?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Solo mining is populair

Het succes van de vorige solo-miners heeft het aantal gelukszoekers doen toenemen. Volgens Con Kolivas, een bitcoin software-ontwikkelaar en de administrator van de CKPool, is het al het vierde blok voor de solo-pool sinds 11 januari.

Volgens Kolivas ging het ditmaal om een miner met een hash rate van 1,14 Petahash die het 264e solo bitcoin blok voor de CKPool wist te vinden. De kans dat een miner van CKPool een blok zou vinden lag volgens Kolivas inmiddels op ongeveer 20 procent.

De totale omvang van het bitcoin mining netwerk ligt op het moment van schrijven op ongeveer 33.803 Petahash. Wat het best bijzonder maakt dat een miner met 1,14 Petahas een blok weet te vinden. Al gaat het voor een solo-miner wel om een redelijk grote jongen.

CKPool verbaast de hele wereld

Het bijzondere verhaal van de CKPool begon dit jaar allemaal met de solo-miner die met 126 Terahash per seconde een blok wist te vinden. Waarschijnlijk werkte deze miner met één enkele S19 machine, waarmee op 12 januari een blok werd gevonden.

Twee weken later sloeg een andere underdog toe met een hash rate van slechts 86 Terahash per seconde. Hoewel het nu vaker in het nieuws komt, heeft de CKPool in totaal al 264 van de 721.240 blokken van de bitcoin blockchain weten te minen.

Hoewel de kansen niet in hun voordeel zijn, blijft het kleine leger van individuen van de CKPool soms een overwinning halen. Hetgeen niet slecht is voor het netwerk, want individuele miners zijn natuurlijk nog lastiger te controleren voor machthebbers dan de grote beursgenoteerde partijen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....