Volgende stap gezet met cryptoregels in Filipijnen

De Securities and Exchange Commission van de Filipijnen maakt plannen openbaar wat betreft de regels omtrent cryptovaluta. Het is gericht op het handhaven van de richtlijnen die consumenten moeten beschermen.

Aanstaande regels

Het is nu aan de markt om reacties in te dienen op dit voorstel. De toezichthouder heeft zijn plannen gepubliceerd voor het implementeren van regels en voorschriften die zijn vastgelegd in de Financial Products and Services Consumer Protection Act. Afgelopen mei keurde voormalig president Rodrigo Duterte dit wetsvoorstel goed.

Hoewel de wet geen individuele financiële diensten of producten noemt, neemt het cryptovaluta op als een effect. Dat blijkt uit de implementatie van de regels die de SEC op 20 januari publiceerde.

"Effecten omvatten 'getokeniseerde effectenproducten' of producten die zijn gegroeid met de toepassing van (...) de onderliggende DLT cryptocurrency in de traditionele financiële sector."

Nu het plan van de SEC is uitgedacht en gepubliceerd, heeft de lokale bevolking tot 7 februari om reacties in te dienen.

"Het is het beleid van de staat om ervoor te zorgen dat passende mechanismen aanwezig zijn om de belangen van consumenten van financiële producten en diensten te beschermen. Dit doen we onder de voorwaarden van transparante, eerlijke en gezonde procedures en redelijke en effectieve omgang met financiële consumenten."

De Market Securities and Registration Department (MSRD) van het land krijgt de verantwoordelijkheid voor het toezicht op partijen die effecten aanbieden.

In de Filipijnen is er ook een heus bitcoinproject gaande. Op Boracay startte het bedrijf Pouch met een beginnende circulaire economie. Redacteur Arnold nam er een kijkje en maakte zelfs een videoreportage en artikelenserie voor BitcoinFocus.nl.

Morgen (dinsdag, red.) de documentaire online! Bekijk hier onze trailer. Ook vind je het eerste deel van de artikelenserie. Je kunt dit met een abonnement lezen. Gebruik de code WELKOMBIJFOCUS om de eerste maand voor 1 euro te proberen!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws