‘Ruim 9 miljoen Britten investeren in Bitcoin’, volgens onderzoek Gemini

Volgens cryptobeurs Gemini heeft meer dan 13,5% van de 68 miljoen Britten op dit moment of in het verdelen geïnvesteerd in Bitcoin en/of andere cryptocurrency’s.

Bitcoin investeerders

Volgens de exchange, opgericht door de gebroeders Winklevoss, is dit percentage 152% hoger dan vergelijkbare onderzoeken uit het verleden. Zo zou er volgens een onderzoek uit 2019 slechts 6% van de Britse bevolking op dat moment in de cryptomarkt zijn gestapt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit onderzoek van Gemini betreft 2000 respondenten. Waar doorgaans gedacht wordt dat cryptobeleggers jong, single en man zijn zonder kinderen, bleek dit stereotype beeld niet te kloppen. Gemini ontdekte dat het voornamelijk gaat om getrouwde beleggers van middelbare leeftijd, met kinderen en dat het zowel mannelijke als vrouwelijke investeerders betreft.

Een van de belangrijkste bevindingen was zelfs dat meer vrouwen in het VK hun geld in cryptomunten steken dan ooit te voren. Ze maken (volgens dit onderzoek) met 41,6% deel uit van alle Britse crypto-investeerders uit.

Het lijkt er ook op dat cryptovaluta niet per se speeltjes zijn van vermogende personen. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 91,8% van de beleggers in cryptocurrency’s een gezinsinkomen heeft van minder dan £100.000. Dat komt ener op ongeveer 112.000 euro. De grootste groep verdient tussen de 17.000 euro en de 40.000 per jaar.

'Ruim 9 miljoen Britten investeren in Bitcoin', volgens onderzoek Gemini

Jongvolwassenen

Wat betreft de leeftijd gaat het vooral om jongeren en jongvolwassenen. Volgens de enquête was meer dan 60,6% van de Britse beleggers jonger dan 34 jaar. Wellicht heeft dit er mee te maken dat deze doelgroep nog minder verantwoordelijkheden heeft, waardoor ze meer risico’s kunnen lopen. Ook het digitale karakter van bitcoin speelt hierbij ongetwijfeld een rol.

'Ruim 9 miljoen Britten investeren in Bitcoin', volgens onderzoek Gemini

Wat ook niet heel verrassend is, is dat de mensen met cryptovaluta in hun portfolio, ook al bekend zijn met andere opkomende technologieën. Veel van de investeerders hielden zich al bezig met slimme meters en andere ‘smart’ devices, geavanceerde systemen om een huis te beveiligen, et cetera.

Ook blijkt dat het voor het gros van de ondervraagden nog niet klaar is met de beleggingen. Volgens Gemini is 47,8% van plan om nóg meer geld in de cryptomunten te stoppen. Als je ook de nocoiners uit het onderzoek meetelt, komt dat neer op twee-derde.

Toegankelijkere markt

Blair Halliday, directeur van Gemini in het Verenigd Koninkrijk, geeft aan dat deze groei mogelijk komt door de opkomst van veiligere, gereguleerde en betere platformen waarop men nu kan handelen.

“Crypto is nog nooit zo toegankelijk geweest. We verwachten dat de adoptie van crypto verder zal toenemen, met name bij de 9,0% [van de respondenten] die geïnteresseerd is om op de cryptomarkt te komen.”

Toch is er ook nog een lange weg te gaan. Zo’n 38% van de ondervraagden gaf te kennen helemaal niets te snappen van cryptocurrency’s, of dat ze bang waren om in de volatiele markt te stappen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Poll

Vind jij de bitcoinmarkt gebruiksvriendelijk?



Lees meer over:
BTCGemini