Volgt Bitcoin de S&P500 in ‘beste maand in afgelopen 35 jaar’?

Als we naar historische data kijken, staat er voor Bitcoin een groene maand te wachten. Traditioneel gezien is november namelijk een goede maand voor zowel de Amerikaanse aandelen- als ook voor de cryptomarkt. Ook voor de cryptomarkt is 'Moonvember' geen onbekende term.

Prijzen in november

Uit historische gegevens blijkt dat november voor de S&P 500 de best presterende maand is geweest sinds 1985.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Oktober, ook wel vernoemd als Uptober, heeft het in het verleden goed gedaan voor Bitcoin. De kans is echter aanwezig dat we van Uptober overgaan in Moonvember.

Een grote stijging in de S&P500 kan zomaar de katalysator voor Bitcoin zijn, zo stelt Cointelegraph. Hoewel het een hele andere activaklasse is, is er een aanzienlijke correlatie tussen de aandelen- en de cryptomarkt.

De stijging van de aandelenindex in november (gekeken naar de mediaan) was de afgelopen 35 jaar net iets meer dan 2%. Daarmee laat het iedere andere maand achter zich.

Prijshistorie Bitcoin

In 70% van de jaren eindigde de Amerikaanse aandelenindex hoger dan dat het opende. Dit positieve rendement is ook bij Bitcoin (in iets extremere mate) terug te zien. Hoewel: er zijn twee uitzonderingen.

In 2018 daalde de koers met 36,5% en een jaar later in 2019 volgde er een dip van 17,2%. Maar afgelopen jaar (in 2020) steeg Bitcoin met 43% in november. Het bleek het begin van de opmars naar de oude all-time high rond de $20.000.

Maar in alle andere jaren eindigde Bitcoin flink in het groen, zoals te zien is in onderstaande tabel:

Volgt Bitcoin de S&P500 in 'beste maand in afgelopen 35 jaar'?

Ook heeft Bitcoin net de hoogste maandsluiting van haar levelsloop achter de rug. Nog nooit sloot een monthly candle op een dermate hoge prijs.

Vergelijking met goud

Analist Techdev zou niet raar opkijken van een groene maand. Hij vergelijkt de koers van Bitcoin met die van goud uit het verleden. Hij legt de grafiek van enkele decennia terug over die van de cryptomunt heen. Beide activa bereikten op hun piek een marktkapitalisatie van $1.200 miljard.

Vervolgens schoot de goudprijs de lucht in, vlak na het afschaffen van de gouden standaard. En ook als bitcoin het patroon van 2017 volgt, is er nog een parabolische groei op komst. Maar dit blijft uiteraard allemaal speculatie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws