Voormalig Binance-topman Changpeng Zhao Moet in VS Blijven tot Strafzitting in 2024

1549 totale weergaven

Changpeng Zhao, de ex-topman van Binance, moet in de Verenigde Staten blijven tot zijn strafzitting in februari. Zo besliste de Amerikaanse districtsrechter Richard Jones.

Deze beslissing komt volgens Reuters na een eerdere toestemming voor Zhao om terug te keren naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij woonachtig is, voor zijn strafzitting in februari.

Vorige maand stemde Binance Holdings in met het betalen van meer dan $4,3 miljard en bekende schuldig te zijn aan het overtreden van Amerikaanse antiwitwas- en sanctiewetten. Zhao bekende ook schuld en kijkt aan tegen een maximale gevangenisstraf van 18 maanden volgens de federale richtlijnen, waarbij hij ermee instemde niet in beroep te gaan tegen een straf van die lengte.

Ondanks een eerdere verklaring van een magistraatrechter dat Zhao kon terugkeren naar de Verenigde Arabische Emiraten, besloot de districtsrechter deze kwestie opnieuw te beoordelen. Het Amerikaanse ministerie van Justitie verzocht de rechter Zhao te verplichten in het land te blijven, daar hij een vluchtrisico zou vormen. Zhao’s advocaten bestreden deze bewering, wijzend op de “substantiële” borgsom die hij betaald heeft en zijn vrijwillige terugkeer naar de Verenigde Staten om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn daden.

De districtsrechter in Seattle kwam in een gerechtelijk document echter overeen met het ministerie van Justitie en verklaarde dat Zhao het hof niet had overtuigd dat hij waarschijnlijk niet zou vluchten als hij toestemming kreeg om terug te keren naar de VAE. “Hoewel de borgsom substantieel, zo niet ongekend is, bestaat deze grotendeels uit activa die buiten het bereik van de overheid liggen”, aldus Jones in het gerechtelijk document.

Zhao mag vrij reizen binnen de Verenigde Staten onder de voorwaarden van zijn borgtocht. Zijn strafzitting is gepland op 23 februari 2024.

Lees meer over:
Binancemisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...