Voormalig zeilster verkoopt paspoorten voor belastingparadijzen aan rijke bitcoiners

Een Russische emigrante en voormalig professioneel zeilster, Katie Ananina, verkoopt paspoorten aan rijke bitcoiners om belasting te ontwijken. Volgens een artikel van CNBC verzorgt haar bedrijf Plan B jaarlijks honderden paspoorten voor rijkaards die geen trek hebben in de vermogensbelasting in hun eigen land.

Klanten van Ananina kunnen kiezen uit zeven jurisdicties, te weten: Saint Kitts en Nevis, Antigua en Barbuda, Dominica, Vanuatu, Grenada, Saint Lucia en Portugal. “Als de overheid me problemen oplevert, dan pak ik al mijn bezittingen in en vertrek ik”, aldus Ananina.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Slim genoeg om bitcoin vroeg te ontdekken

De uitspraken van Ananina wat betreft belasting laten weinig aan de verbeelding over. “Ik was slim genoeg om te bedenken dat $200 aan bitcoin in de toekomst $100.000 waard kan zijn. Ik denk niet dat de overheid daar 40 procent van zou moeten afnemen,” aldus de onderneemster.

Door middel van het doen van een relatief stevige investering van tussen de $100.000 en $150.000 in de landen waar de rijkaards eventueel een paspoort van kopen, kunnen ze toegang krijgen tot dit krachtige middel om de belasting in hun eigen land te omzeilen.

“De investering is in principe een donatie aan de groei van het land waar je een paspoort van krijgt. Klanten doen de donatie van tussen de $100.000 en $150.000, plus wat onderzoekskosten, overheidskosten en mijn eigen juridische kosten van $20.000,” zegt Ananina.

Ananina werd maximalist na instorten Russische roebel

De Russische onderneemster werd bitcoin maximalist nadat ze met eigen ogen zag wat inflatie met de vermogens van mensen kan doen. De Russische roebel stortte met 50 procent naar beneden op het moment dat ze in Spanje woonde en voor het Russische zeilteam voer in 2015.

“Mijn docent macro-economie was niet in staat om dat aan me uit te leggen. Er was geen manier om mijn berekeningen op dit fenomeen los te laten. Dat was het moment waarop ik realiseerde dat ik niet tevreden was met hoe geld werkt,” aldus Ananina.

Het verkrijgen van een paspoort op de manier zoals Ananina dat momenteel regelt voor bitcoiners is de laatste tijd meer onder een vergrootglas komen te liggen. Nieuwsplatform Al Jazeera heeft in een serie van onderzoeken naar buiten gebracht dat de programma’s in onder andere Cyprus en de Caribische gebieden bol staan van corruptie.

Lees meer over:
belastingBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....