VS: stablecoins kunnen niet door bitcoin gedekt worden

918 totale weergaven

Stablecoins moeten volledig gedekt worden door dollars en korte termijn staatsobligaties van maximaal 12 maanden oud.

Meer regels voor uitgifte stablecoins

Dat staat in de Stablecoin Transparency Act, een wetsvoorstel van de Amerikaanse politici Trey Hollingsworth (lid van Huis van Afgevaardigden) en Bill Hagerty (Senaat). Beiden afkomstig uit de staat Tennessee.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook moeten uitgevers van stablecoins transparant rapporteren over hun liquiditeit en solvabiliteit.

Tether en Circle moeten aan de bak

Goedkeuring van het voorstel betekent werk aan de winkel voor stablecoinbedrijven zoals Tether Inc. Met Tether (USDT) hebben zij de grootste stablecoin in handen, maar deze is niet volledig gedekt door dollars en Amerikaanse staatsobligaties.Zo bestaat de dekking van Tether onder andere uit crypto-assets en langer lopende obligaties dan de 12 maanden die dit voorstel voorschrijft.

Dit terwijl Amerikaanse beurzen zoals Coinbase, Gemini en Kraken wel gretig gebruik maken van Tether als omwisselmunt.

Maar ook Circle, die de stablecoin USDC uitgeeft, zal de organisatie en structuur rondom haar product moeten gaan aanpassen. De eerste stap is dat de BNY Mellon, een van de oudste banken van Amerika, is aangewezen als custodian voor de voorraden USDC. Dat schept vertrouwen bij de wetgevers. Vorig jaar kreeg Circle nog kritiek dat slechts 61% van de uitgegeven USDC gedekt was.

Volgens senator Hagerty draait de Stablecoin Transparency Actom meer consumentenbescherming maar moet het voorstel niet de ‘innovatie in de knop knakken’.

Binnen het gehele Congres (Huis van Afgevaardigden en de Senaat) moet er een meerderheid zijn om het voorstel door het democratische proces te loodsen. Zowel de Republikeinen als de Democraten zijn voorstander van meer regulering van crypto-active in meest brede zin van het woord.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
AmerikastablecoinVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...