VS Verkiezingen: Chris Larsen doneert $11,8M in XRP aan Harris-campagne, overtreft Trump’s donaties

486 totale weergaven
|

Ripple-medeoprichter Chris Larsen heeft meer dan $11,8 miljoen in XRP gedoneerd aan de campagne van Kamala Harris.
Deze opmerkelijke donatie overtreft de $7,5 miljoen aan crypto-donaties die Donald Trump sinds juni heeft ontvangen, wat de invloed van cryptogeld op de Amerikaanse verkiezingen verder benadrukt.

Larsen’s donaties overschaduwen Trump’s crypto-steun

Chris Larsen, medeoprichter van Ripple en prominent figuur in de cryptowereld, heeft zijn steun voor de campagne van Kamala Harris kracht bijgezet met donaties van XRP ter waarde van $11,8 miljoen. Deze donatie, voornamelijk gedaan aan het super PAC Future Forward, overschaduwt de crypto-donaties die Trump sinds juni heeft ontvangen, ter waarde van ongeveer $7,5 miljoen. Larsen heeft herhaaldelijk aangegeven dat hij gelooft in Harris’ visie op technologie en innovatie, en ziet haar als de kandidaat die de technologische leiderschap van de VS kan bevorderen.

De rol van crypto in de Amerikaanse verkiezingen van 2024

De cryptosector speelt een steeds grotere rol in de verkiezingen van 2024, met bijna $190 miljoen aan politieke donaties, waarvan een groot deel naar Republikeinse kandidaten gaat. Desondanks heeft Larsen gekozen voor een forse bijdrage aan de Democratische kandidaat Kamala Harris. Zijn beslissing is ingegeven door hun gedeelde achtergrond in de Bay Area en Harris’ belofte om innovatievriendelijke beleidsmaatregelen door te voeren. Larsen benadrukte via sociale media dat het tijd is voor de Democraten om een nieuwe benadering van technologie, inclusief crypto, te omarmen.

Larsen’s visie: technologie en innovatie in de VS

Larsen’s steun aan Harris is gebaseerd op hun gedeelde visie dat technologie de sleutel is tot economisch succes en dat de VS hun technologische voorsprong moeten behouden. Hij ziet Harris als een belangrijke speler om de toekomst van de digitale economie te waarborgen. Hoewel de cryptowereld vaak Republikeinse kandidaten steunt, geeft Larsen hiermee een sterk signaal af voor een meer open en inclusieve aanpak vanuit de Democratische hoek.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...