Waarom daalt Bitcoin vandaag? BTC koers blijft zakken na Crypto ETF outflows en liquidaties

7413 totale weergaven
prijspunten bitcoin koers

De koers van Bitcoin ziet in de afgelopen 24 uur een daling van 3,85% en begeeft zich daardoor rond de koers van $ 60,000. We zien vandaag ruim $ 13,7 miljoen aan kapitaal uit de spot Bitcoin ETF’s stromen, die hoogstwaarschijnlijk bijdragen aan de daling van de grootste cryptomunt in de afgelopen dag.

Er wordt ook verkoopdruk waargenomen vanuit de kant van de miners van Bitcoin. Deze worden gedwongen hun Bitcoin te verkopen om operationeel te blijven. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de halving, die in april heeft plaatsgevonden. Door de halving is het aantal Bitcoins dat gemined wordt per block gehalveerd.

Bitcoin koers daalt: $ 163 miljoen aan Bitcoin geliquideerd in de afgelopen 24 uur

De hevige daling heeft vooral te maken met een groot aantal Bitcoins dat is geliquideerd in de afgelopen 24 uur. Volgens data van coinglass is ruim $ 163 miljoen in handen gekomen van de crypto whales.

Als we kijken naar de liquidation heatmap van Bitcoin kunnen we zien dat een groot hoeveelheid liquiditeit weggenomen is tussen $ 59,500 en $ 60,000. Dit geeft duidelijk aan dat de markt geïnteresseerd is om te kopen rond dit koerslevel.

Een verdere koersdaling ligt wellicht in het verschiet, aangezien er een ruime hoeveelheid aan liquiditeit tussen de koers van $ 58,500 en $ 59,500. Het is dus waarschijnlijk dat marketmakers de koers deze kant op zullen sturen.

Mocht de koers van Bitcoin op korte termijn toch weer een opleving krijgen, dan is het koerslevel rond $ 64,000 interessant. Hier ligt namelijk ook een flinke hoeveelheid aan liquiditeit.

Heeft de maand juli nog groene cijfers in petto voor Bitcoin?

Als we kijken naar hoe Bitcoin gepresteerd heeft in de maand juli in de voorgaande jaren, dan zien we een opvallend patroon. In de bear market daalt de koers van Bitcoin in de maand juli met zo’n 8%. In de bull market stijgt Bitcoin in de maand juli met ruim 17%. Gemiddeld stijgt de koers van Bitcoin dus met 7% in de maand juli. Mocht dit patroon zich voortzetten, dan is de kans sterk aanwezig dat we een kanteling van de trend gaan waarnemen deze maand.

Bij een trendkanteling en voortzettende stijging van Bitcoin zijn er een aantal interessante koerslevels die traders in de gaten houden. Het eerste koerslevel ligt rond $ 62,000, waar Bitcoin meerdere keren support heeft weten te vinden. Rond het midden van de range waarin Bitcoin zich momenteel bevindt, ligt het koerslevel van $ 64,000. Dit koerslevel zal naar alle waarschijnlijkheid fungeren als resistance level voor de koers van Bitcoin.

Crypto analist PlanB laat via een nieuwe Youtube video aan zijn volgers weten dat Bitcoin er nog altijd ijzersterk uit ziet. PlanB, die jaren geleden het S2F (Stock-To-Flow) model ontwierp, verwacht dat de koers van Bitcoin dit jaar verder zal stijgen en de magische grens van $ 100,000 gaat overschrijden. Ondanks de daling van de afgelopen weken bevinden we ons nog steeds in een bull markt en “dat lijken sommige investeerders soms te vergeten” aldus PlanB.

Investeerders op zoek naar hoger rendement dan bij Bitcoin

Op momenten dat Bitcoin minder presteert dan verwacht, zoeken investeerders hun toevlucht in altcoins om daarmee meer rendement te realiseren. Vorig jaar en dit jaar hebben we waargenomen dat presale projecten het erg goed doen in de crypto sector.

Presale crypto projecten verkopen hun tokens vroegtijdig aan vroege investeerders in hun project, voordat de token genoteerd wordt op een centralized exchange (CEX). Twee presale projecten die op dit moment in de schijnwerpers staan zijn 99Bitcoins en Pepe Unchained.

99Bitcoins – blockchain leerlingen verdienen $99BTC via 99Bitcoins platform

Het nieuwe presale platform 99Bitcoins heeft een ware revolutie veroorzaakt binnen de crypto sector. Door het creëren van een L2E (Learn-To-Earn) model is het mogelijk voor blockchain leerlingen om $99BTC-tokens te verdienen, terwijl ze leren over de blockchain.

Het is daarnaast ook mogelijk om de $99BTC-token te staken, om een passief inkomen mee te genereren. Sinds de lancering van de presale heeft 99Bitcoins al meer dan $ 2,3 miljoen weten binnen te halen.

Wacht niet langer en verdien vandaag nog $99BTC-tokens met het leren over de blockchain via 99Bitcoins. De tokens kunnen alleen gekocht worden via de officiële website van het presale project tegen een koers van $ 0,00112 met ETH, BNB, USDT of creditcard.

Pepe Unchained – is $PEPU de nieuwe Pepe meme coin die gaat stijgen?

Pepe Unchained is een door de originele Pepe geïnspireerde meme coin, die gebouwd is op de Ethereum blockchain. Eveneens als de originele Pepe, hoopt Pepe Unchained een impact te hebben op de meme coins die zich binnen de crypto sector begeven. Vroege investeerders in dit project verwachten dat de $PEPU-token een flinke koersstijging zal doormaken.

De presale van de $PEPU-token heeft inmiddels al meer dan $ 2,1 miljoen weten op te halen. Omdat het presale project bovenop de Ethereum blockchain gebouwd is, kunnen gebruikers genieten van lage transactiekosten en supersnelle transacties.

Voeg de $PEPU-token toe aan je crypto portfolio en wees net als een van de vele investeerders voorbereid op een forse koersstijging. De $PEPU-tokens kunnen gekocht worden via de officiële website van Unchained Pepe. De tokens zijn te koop tegen een koers van $ 0.0082267 en kunnen gekocht worden met ETH, BNB, USDT of creditcard.

    Door: Hielke de Vries

    Hielke maakte kennis met het cryptolandschap in 2017 en heeft sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar de blockchain en zijn functies. Sinds een aantal jaren focust Hielke zich ook op technische analyse rondom Bitcoin en altcoins binnen de crypto sector, om jou altijd op de hoogte te houden van de...