Waarom daalt de XRP koers vandaag?

1323 totale weergaven
xrp ripple |

Net als de rest van de markt staat de XRP koers vandaag behoorlijk onder druk. Over de afgelopen 24 uur staat er een daling van ruim 2% op de borden voor XRP. Volgens de analisten is dat het gevolg van de onzekerheid die heerst over de kwartaalcijfers van Nvidia, die later vandaag gepubliceerd worden.

Nvidia zet de toon

Alle ogen zijn vandaag gericht op Nvidia, het biljoenenbedrijf dat inmiddels bijna symbool staat voor de bullmarkt van 2024. Analisten verwachten een omzetgroei van 70% voor Nvidia, gedreven door de enorme vraag naar kunstmatige intelligentie.

In 2024 steeg het aandeel van Nvidia al met 160%, waarmee het verantwoordelijk was voor ongeveer 30% van de stijgingen die de Nasdaq 100 doormaakte in de Verenigde Staten.

Volgens TraderGirlQ gaan de kwartaalcijfers van Nvidia voor een algehele crash op de markt zorgen. Vanwege de hoge correlatie tussen de Amerikaanse techbeurs en crypto, kan dat ook een behoorlijk negatief effect op de XRP koers hebben.

Het zou dus kunnen dat de dalingen die we momenteel zien het gevolg zijn van de negatieve verwachtingen (of angst) omtrent de publicatie van deze kwartaalcijfers.

Open Interest XRP daalt

De koersdalingen van XRP komen op hetzelfde moment als een behoorlijke daling van de Open Interest (OI) op de futuresmarkt. Gisteren was de OI voor XRP nog 679 miljoen dollar, terwijl dit getal vandaag op 616 miljoen dollar ligt.

De daling van de OI in XRP geeft volgens de analisten van Cointelegraph aan dat er momenteel weinig zekerheid is onder handelaren over de richting van de markt.

“Het kan er ook op wijzen dat sommige handelaren winst nemen of hun verliezen beperken in reactie op de recente koersdalingen”, aldus de analisten van Cointelegraph over deze ontwikkeling.

Het technische plaatje geeft volgens diezelfde analisten juist weer een bullish beeld over de koers. Als het XRP lukt om uit het bovenstaande patroon te breken, dan kan dat voor een behoorlijke koersexplosie zorgen.

Veel zal echter afhangen van de kwartaalcijfers van Nvidia en in het verlengde daarvan de koersprestaties van bitcoin.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....