Waarom heeft deze Bitcoin bull zoveel Ripple (XRP) gekocht?

1071 totale weergaven
Ripple Onthult Nieuwe Stablecoin RLUSD

Een opvallend nieuwtje. Een bitcoin bull heeft plots heel veel Ripple (XRP). Wat is hier aan de hand? De koper zelf: “Nooit in een miljoen jaar had ik gedacht dat dit het geval zou zijn… maar de grafiek liegt nooit.”

Bitcoin bull koopt heel veel Ripple (XRP)

De X-gebruiker Max (CEO en oprichter van het crypto-analyseplatform BecauseBitcoin) is op de Ripple (XRP)-trein gesprongen. De CEO verklapte dat hij “veel” XRP-tokens had gekocht op basis van de verschijning van een specifieke grafiek.

Max beloofde een speciale video uit te brengen over het onderwerp en de technische analyse uit te leggen die leidde tot dit besluit. “Nooit in een miljoen jaar had ik gedacht dat dit het geval zou zijn… maar de grafiek liegt nooit,” zo licht hij toe.

Veel X-gebruikers prijzen het besluit van Max om het XRP-ecosysteem te betreden. MandoCT (een populaire handelaar met bijna 500.000 volgers op X) zegt dat Ripple klaar is voor een sprong naar $1,50-$1,90. Max was zelfs nog optimistischer en reageert op één van de opmerkingen dat hij verwacht dat de prijs volgend jaar stijgt tot wel $5.

Andere optimistische analisten die een toekomstige prijsuitbraak van XRP voorspellen, zijn onder meer Mikybull Crypto en EGRAG CRYPTO. De eerste vindt dat de recente grafiek van XRP lijkt op die van 2017, toen XRP een flink bullrun doorliep. “Analisten verwijzen naar deze grafiek als een technische tijdbom die wacht op een explosie,” verklaart de analist enthousiast.

Medeanalist EGRAG CRYPTO presenteert vijf verschillende scenario’s voor een potentiële prijsstijging van XRP. De doelen variëren van $3 tot een “mega pump” van $27.

“Mijn kleur? Ik kies ze ALLEMAAL! Ik verkoop kleine porties op elke belangrijke mijlpaal. Laten we niet dezelfde fout maken als de vorige cyclus. Terwijl ik in de vorige cyclus een beetje verkocht rond $1,85, kocht ik terug rond $1 in de overtuiging dat we een nieuwe piek zouden bereiken (boven $1,96). Les geleerd – deze keer zijn we KLAAR,” aldus de analist.

Ontsnappen uit overgewaardeerde omstandigheden

Een belangrijke factor om te overwegen bij het speculeren over de toekomstige marktontwikkelingen van XRP is de NVT (Network Value to Transactions) ratio. Deze metric meet het verband tussen de marktkapitalisatie en de waarde van transacties die op de blockchain zijn uitgevoerd. Een hoge ratio suggereert dat XRP overgewaardeerd is, wat mogelijk wijst op een prijsdaling.

Hoewel de NVT eind augustus flink omhoog schoot, is deze sindsdien aan het dalen. Momenteel staat de ratio rond de 125, wat over het algemeen als een ondergewaardeerde positie is te beschouwen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsbullRippleXRP

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...