Dit is waarom de Solana koers de afgelopen dagen aan het stijgen is

548 totale weergaven
Dit is waarom de Solana koers de afgelopen dagen aan het stijgen is

De SOL koers is de laatste tijd flink gestegen, mede dankzij gunstige economische cijfers en groei in het Solana ecosysteem. Op 11 september werd bekendgemaakt dat de inflatie in de Verenigde Staten, zonder voeding en energie, met 3,2% is toegenomen. Hoewel dit aanvankelijk zorgde voor een schrikreactie op de markt, veranderde de stemming al snel. Beleggers realiseerden zich dat de sterke vraag van consumenten bedrijven in het derde kwartaal zou kunnen helpen hun winsten te verhogen. Betekent dit dat de Solana koers kan stijgen?

Kan Solana koers stijgen door economische situatie?

Gister werden ook de producentenprijzen in de VS bekend. Deze stegen in augustus met 1,7% vergeleken met een jaar eerder, wat in lijn ligt met het inflatiedoel van 2% van de Federal Reserve. Hierdoor namen de zorgen over blijvend hoge inflatie af, wat gunstig is voor bedrijven die afhankelijk zijn van consumentenuitgaven.

Naast de economische ontwikkelingen speelt ook de sterke groei binnen het Solana ecosysteem een belangrijke rol in de stijgende vraag naar SOL. Nieuwe gedecentraliseerde applicaties (DApps), verwachtingen rondom airdrops en verbeteringen in liquid staking hebben de aandacht van investeerders getrokken. Volgens gegevens van DefiLlama is het handelsvolume op gedecentraliseerde beurzen (DEX) sinds 5 september met 7% gestegen.

Solana network top DApps ranked by 30-day active addresses

Totale waarde in Solana netwerk neemt toe

De totale waarde vastgezet (TVL) in het Solana netwerk is in de afgelopen maand met 11% gestegen en bedraagt nu 36 miljoen SOL. Vooral beurzen zoals Jupiter en Drift, die onder andere handel in perpetual futures mogelijk maken, dragen bij aan deze groei. Ondanks een daling van 20% tot 35% in het aantal actieve gebruikers bij sommige grote Solana DApps, zoals Jupiter Exchange en Helio, blijft het vertrouwen in het netwerk sterk, dankzij de groeiende TVL en handelsvolumes.

Een andere reden voor het optimisme rondom SOL zijn de sterke prestaties van SPL tokens, zoals Pyth Network (+13%), Render (+12%) en Book of Meme (+10%). Veel beleggers kijken daarnaast uit naar aankomende airdrops en nieuwe projecten die op de Solana Breakpoint conferentie worden onthuld. Deze conferentie begint op 20 september in Singapore en heeft al voor veel hype gezorgd. Een voorbeeld hiervan is de aankondiging van de JUP token airdrop, die voor veel enthousiasme zorgt onder de community.

Lees meer over:
solana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...