Waarom staat bitcoin vandaag in de plus?

1118 totale weergaven
bitcoin kopen met ideal

De bitcoin koers is vandaag goed begonnen en staat met ruim 2 procent in de plus, wat een koerswaarde van 37.350 dollar oplevert. Wat ligt er ten grondslag aan deze indrukwekkende stijging van bitcoin? Het lijkt erop dat de markt is gerustgesteld door de schikking die de Amerikaanse overheid heeft getroffen met Binance.

Afgesproken is dat Binance de Amerikaanse overheid ruim 4 miljard dollar moet overmaken als boete voor onder andere het toelaten van terroristen op hun handelsplatform.

Binance-saga eindigt met een schikking

In eerste instantie schrok de markt een beetje van de perikelen rondom Binance. Dat is helemaal niet gek, omdat er vooral angst was over het aftreden van CEO Changpeng Zhao.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1727288174861266972%7Ctwgr%5E2fb8b4db35eaf10fdc026167fca755940de17f67%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fwhy-is-bitcoin-price-up-today

Meestal is het aftreden van een CEO in de crypto-wereld een teken dat een beursplatform of het bedrijf in kwestie op ploffen staat.

In dit geval lijkt daar geen sprake van en is Changpeng Zhao vooral afgetreden omdat hij naar eigen zeggen “fouten” maakte. Zo heeft hij onder andere het witwassen van behoorlijke kapitalen mogelijk gemaakt op zijn platform.

Om die reden is hij nu afgetreden, maar een echte straf lijkt voor hem niet in de lucht te hangen. Als hij die al krijgt, dan zal Changpeng Zhao die afkopen met zijn gigantische kapitaal.

Geen problemen voor Binance

De problemen lijken enorm mee te vallen bij Binance. Zo zijn de bitcoin-reserves van het beursplatform momenteel slechts 17 procent lager dan tijdens de all-time high van het beursplatform, het moment waarop Binance hun grootste marktaandeel had.

Hoewel bitcoin het laagste aantal bitcoin sinds 2017 op hun beursplatform heeft staan, zijn ze nog steeds de gecentraliseerde exchange met de meeste bitcoin ter wereld.

Wat dat betreft lijkt het erop dat we ons allesbehalve zorgen hoeven te maken over het beursplatform. Ook bleek namelijk uit de schikking met de Amerikaanse overheid dat Binance niet heeft gesjoemeld met de tegoeden van klanten.

In dat geval was de reactie van de markt mogelijk HEEL anders geweest.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....