Waarom Stijgt Cardano Niet Ondanks Record Aantal ADA Smartcontracts?

cardano

In de wereld van cryptocurrency is Cardano (ADA) een naam die vaak opduikt. Met een indrukwekkende groei in het aantal smart contracts en constante ontwikkelingen, zou men verwachten dat de waarde van ADA door het dak gaat. 

Echter, ondanks deze positieve ontwikkelingen, blijft een significante prijsstijging uit. Dit roept de vraag op: waarom stijgt Cardano niet ondanks het recordaantal ADA smart contracts?

Cardano’s Groei en Ontwikkeling

Recentelijk bereikte Cardano een nieuw hoogtepunt met 24.050 smart contracts op zijn netwerk, een stijging van bijna 67% sinds begin 2024. 

Deze groei is mede te danken aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals het Plutus-platform, een geavanceerd systeem voor het creëren van smart contracts.  Cardano is een van de populairste crypto, en blijft zich ontwikkelen met releases gericht op verbeterde prestaties, schaalbaarheid en interoperabiliteit.

Marktcorrectie en Prijsverwachtingen op ADA

Ondanks deze positieve ontwikkelingen, heeft Cardano, net als vele andere cryptocurrencies, te lijden onder de huidige marktcorrectie. 

ADA is in de afgelopen weken met bijna 10% gedaald en staat momenteel rond de $0,47. Deze daling is deels te wijten aan de algemene neerwaartse trend in de cryptomarkt, die ook invloed heeft op andere grote munten.

ADA heeft goed en wel zijn support van $0,5106 gebroken en daarmee hebben we de grotere support van $0,04476 kunnen raken.

Wel zien we dat er langzaam meer neutrale tekenen de markt in komen, door onder andere een vlakke RSI en een Bottoming Tail. 

Over de afgelopen maanden heeft ADA duidelijk moeite gehad om de rest van de markt bij te houden in de opwaartse bewegingen van de markt, maar lijkt nog steeds vatbaar te zijn voor de bredere bewegingen omlaag. 

Als de bredere markt stabiliseert en opnieuw weet te stijgen, dan zien we waarschijnlijk een poging in ADA om $0.5106 opnieuw te testen en mogelijk te breken.

De groei in gebruik van Cardano kan in de volgende opleving met grotere opwaartse beweging van de markt zorgen voor een ADA die sneller stijgt dan normaal omdat deze nieuwe ontwikkelingen dan ingeprijsd kunnen worden. 

Toekomstverwachtingen en Speculaties

Analisten zijn verdeeld over de toekomst van ADA. Sommigen voorspellen een mogelijke stijging naar $1 tegen het tweede kwartaal van 2024, terwijl anderen een meer conservatieve schatting geven. 

De verwachtingen zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder markttrends en de algemene acceptatie van Cardano’s technologie.

De reden waarom Cardano niet stijgt ondanks het recordaantal smart contracts is een combinatie van de huidige marktcorrectie en de onzekerheid in de cryptomarkt. 

Hoewel de fundamenten en ontwikkelingen van Cardano indrukwekkend zijn, blijft de prijs van ADA, net als vele andere cryptocurrencies, gevoelig voor de bredere marktdynamiek. 

Toch blijft Cardano een interessante speler in de crypto wereld, met potentieel voor toekomstige groei. 

Naast Cardano zijn er veel opkomende projecten die ook potentie hebben voor de aankomende bullrun.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix, een tokenized cloud mining platform, is nu in stadium 22 beland, wat gepaard gaat met een prijsstijging. Het project heeft tot nu toe $9.4 miljoen opgehaald. Bitcoin Minetrix biedt een eenvoudige manier voor mensen om Bitcoin (BTC) te minen via een gedecentraliseerde aanpak. 

Het platform lost het probleem van hoge hardwarekosten en frauduleuze cloud mining op door de controle in handen van tokenhouders te leggen. Gebruikers kunnen hun BTCMTX-tokens staken om credits te verdienen, die vervolgens worden gebruikt voor BTC-mining. 

Dit systeem biedt een veilige en transparante mijnervaring. Bitcoin Minetrix maakt BTC-mining toegankelijk voor gewone crypto-enthousiastelingen door de noodzaak van technische expertise, hardware-setup en onderhoud weg te nemen. 

Het project heeft verschillende fasen, beginnend met een presale om fondsen te werven voor marketing en cloud mining operaties, en eindigend met het volledig ontwikkelde Bitcoin Minetrix-platform.

Nu naar Bitcoin Minetrix"}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"}">

Sponge (SPONGEV2)

Het SpongeToken project heeft momenteel 6 miljard tokens gestaked met een totale waarde van ongeveer $4 miljoen en biedt nog steeds een aantrekkelijke jaarlijkse rentevoet (APY) van 250%. 

SpongeToken, een meme-gebaseerde cryptocurrency, heeft zijn V2-versie gelanceerd na een succesvolle V1, die een prijsstijging van 2726.45% zag. 

Gebruikers kunnen hun V1-tokens staken om V2-tokens te verdienen, waarbij de V1-tokens permanent worden opgesloten. 

De aankoop van SPONGE-tokens via het platform resulteert automatisch in het staken van V1-tokens en geeft gebruikers een equivalent aantal V2-tokens als startbonus. Het project heeft een grote marketingbudget en belooft ruime liquiditeit op gecentraliseerde beurzen (CEX). 

SpongeToken richt zich op het absorberen van liquiditeit van de concurrentie en heeft plannen voor een Play-to-Earn (P2E) spel, met als uiteindelijk doel het bereiken van een marktkapitalisatie van $100 miljoen.

Nu naar Sponge V2"}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"}">

MemeKombat (MK)

Meme Kombat is een snelgroeiend gamingplatform dat momenteel 1400 leden in hun Discord-community heeft. Het project heeft indrukwekkende cijfers bereikt met 80% van alle MK-tokens gestaked en heeft tot nu toe 6.4 miljoen MK uitbetaald als beloningen. 

Meme Kombat biedt zowel actieve weddenschappen als passieve staking, waardoor het aantrekkelijk is voor een breed scala aan gebruikers. 

Met een totaal van $7,458,510.66 opgehaald tijdens de presale, is het project dicht bij zijn doel van $8 miljoen. Deelnemers kunnen $MK-tokens kopen en staken om te wedden op spannende memegevechten, met als doel meer tokens en andere prijzen te winnen. 

Het platform heeft een APY van 125% en biedt een unieke mix van gaming en cryptocurrency, waarbij gebruikers kunnen deelnemen aan verschillende seizoenen en gevechten. Meme Kombat zet zich in voor continue upgrades en communitybetrokkenheid, met plannen voor verdere uitbreiding en nieuwe spelmodi.

Nu naar Meme Kombat "}" data-sheets-userformat="{"2":4480,"10":2,"11":3,"15":"Arial"}">

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
ADACardanocardano koers

By Tim Blok

Tim werkt als schrijver, trader en fondsmanager in verschillende financiële markten. Hij begon eind 2017 in de crypto wereld en heeft sindsdien er zijn missie van gemaakt zoveel mogelijk mensen te kunnen begeleiden in hun weg door de financiële markten. Zijn carrière begon als daytrader bij InternationalFacilitator in Rotterdam, waarna hij door is gestroom naar zijn eigen trading en hier les over geven via AllesOverCrypto & TheCalmCompound, tot een bescheiden fonds. Nu gebruikt hij zijn tijd en kennis om onderzoek te doen over de markt en hier updates over te geven in verschillende vormen zoals artikelen en livestreams.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

chainlink Nieuws
Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

Solana koers verwachting Data en Analyse
Solana’s Koers Schiet Omhoog: Is Dit Pas Het Begin van SOL’s Opwaartse Reis?

Op 1 maart bereikte de native token van solana, SOL, een 23-maanden hoogtepunt. Het zag...

Lees meer