Wall Street fonds van $7,7 miljard wil Bitcoin (BTC) markt instappen

Het grote geld lijkt klaar om volledig de Bitcoin (BTC) markt te gaan veroveren. Een totaal ander beeld met de hype van 2017, toen particulieren de cryptomunt naar een record van $20.000 stuwden.

Wall Street fonds der fondsen

Het gaat om SkyBridge Capital, een investeringsfirma opgericht door Anthony “The Mooch” Scaramucci. Het fonds staat bekend als het fonds der fondsen op Wall Street. Ze nemen namelijk belangen in fondsen en niet zozeer in de onderliggende assets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens persbureau Reuters heeft SkyBridge met 7,7 miljard dollar onder beheer best wat melk in de pap te brokkelen. Want een deel van dat vermogen wil men direct in Bitcoin fondsen gaan steken. En daar profiteert – weliswaar indirect – de Bitcoin prijs ook van.

Hun plannen zijn op te maken uit twee aanvragen die op 13 en 16 november zijn ingediend bij toezichthouder de Securities and Exchange Commision (SEC).

Daarin staat onder meer het volgende:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We overwegen exposure te nemen in digitale assets door te investeren in fondsen die al exposure hebben in digitale assets. Het kunnen ook bedrijven zijn die technologie leveren aan deze industrie.”[/penci_blockquote]

Het nieuws is gebroken door onderzoeker Kevin Rooke op Twitter en door diverse media opgepikt.

In een interview met The Block reageerde Scaramucci onder meer op de coming out van Paul Tudor Jones als bitcoin investeerder.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Er komt een tijdperk aan waarbij iedereen een store of value wil bezitten waar de overheid zo min mogelijk invloed op heeft.”[/penci_blockquote]

Scaramucci was ooit 10 (!) dagen communicatiedirecteur onder de regering Trump voordat hij ontslagen werd. Hij heeft eerder verkondigd “fan te zijn van cryptocurrency’s, die de toekomst zijn”. Hij verwacht dat vooral millennials massaal voor deze vorm van betalen, sparen en beleggen kiezen.

Recent maakte ook miljardair Stanley Druckenmiller bekend een ‘beetje Bitcoin’ te hebben.

Bitcoin fondsen

Op de markt zijn er diverse beleggingsfondsen en hedgefondsen waar SkyBridge weer een belang in kan nemen.

Denk aan grotere fondsen zoals Grayscale, maar ook een Pantera Capital, Galaxy Digital Capital, Morgan Creek Digital en Bitwise.

Ook de New York Digital Investment Group (NYDIG) opende in juli een Bitcoin fonds om investeerders aan te trekken.

De markt van 2020 is heel anders dan de markt van 2016 of 2017 toen particulieren massaal hun geld staken in blockchain start-ups. Daardoor ontstond een gevoel van Fear of Missing Out (FOMO) in de markt.

Het lijkt erop alsof instituties nu het gevoel krijgen de boot te missen.

Ondertussen stijgt de prijs van de cryptomunt door naar $17.000. Analisten anticiperen wel op een tussentijdse correctie bij $17.700.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...