Wall Street legende: Bitcoin bears zitten in de val

11286 totale weergaven

Het gaat op dit moment even niet goed met de bears, want de bitcoin koers is aan een indrukwekkende opmars bezig. Vanaf de bodem van 53.500 dollar steeg de bitcoin koers al met ongeveer 10.000 dollar. Volgens handelslegende Peter Brandt is een zogenoemde bear trap daarmee bevestigd.

Valstrik voor de bears

Peter Brandt gelooft dat de gigantische stijging van bitcoin op maandag betekent dat de correctie naar 53.500 dollar een “valstrik voor de bears” was. Nu is er volgens Brandt een scenario mogelijk waarin de bitcoin koers naar het niveau van 90.000 dollar stijgt.

We spreken van een “bear trap” als de koers laag genoeg gaat om bears ervan te overtuigen om te verkopen of shorten, om vervolgens snel weer aan stijgingen te beginnen.

Image

Precies dat lijkt bitcoin gedaan te hebben na het aantikken van de koers van 53.500 dollar. “Bitcoin kan zijn vaak herhaalde hump… slump… bump… dump… pump grafiek opnieuw laten zien. De poging op 5 juli voor een dubbele top was een valstrik voor de bears, die werd bevestigd door de sluitkoers van 13 juli.

Het meest waarschijnlijke scenario is dat de bears in de val zitten. Een sluiting onder de 56.000 dollar zou mijn verhaal onwaar maken”, aldus Peter Brandt.

Bitcoin koers van 80.000 dollar?

Ook de pseudonieme analist Bluntz is op dit moment bullish over de bitcoin koers. Hij verwacht dat bitcoin verder kan stijgen, nadat de digitale munt een ABC-correctie van meerdere maanden afmaakte, nadat afgelopen week boven de 60.000 dollar werd afgesloten.

Bluntz maakt gebruik van de Elliott Wave Theory, een benadering binnen de technische analyse die gebaseerd is op de psychologie van de massa. Deze theorie stelt dat een financiële asset zich beweegt in golven.

Te beginnen met een impulsieve set van vijf golven omhoog (stijgingen), gevolgd door een correctie van drie golven (ABC, dalingen).

Image

Mochten Bluntz en Brandt gelijk krijgen, dan staat ons dus een mooie periode te wachten met bitcoin. Een periode waarin de bitcoin koers behoorlijk interessante dingen kan gaan laten zien.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....