Wall Street fonds SkyBridge belegt $25 miljoen in Bitcoin (BTC)

SkyBridge Capital uit New York heeft voor 25 miljoen dollar aan bitcoin (BTC) ingeslagen. Het is daarmee de volgende speler uit de het financiële hart van de wereld die overstag gaat.

Wall Street fonds koopt bitcoin

Het hedgefonds op Wall Street is opgericht Anthony Scaramucci, die kortstondig de communicatie deed voor president Donald Trump.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De stap past binnen de dominante trend van 2020: institutionele beleggers zoals family offices en fondsen die bitcoin ontdekken als alternatieve belegging.

Het is een bitcoin only fonds met de naam SkyBridge Bitcoin Fund die de aankoop heeft gedaan. Het nieuws komt niet compleet als verrassing, want de aanvraag bij de Securities and Exchange Commission is eerder deze week aangekondigd.

Vanaf 4 januari 2021 kunnen zogenaamde geaccrediteerde investeerders zich inschrijven. De minimale inleg is $50.000.

Daarmee werpt een fonds een natuurlijke drempel op voor retail beleggers. Want een andere voorwaarde is om minstens twee boekjaren een inkomen te hebben van minstens 200.000 dollar óf om over een geaccrediteerde licentie te beschikken.

Oppotmiddel

Waarom heeft Scaramucci nu ineens het licht gezien? Tegenover nieuwszender CNBC zegt hij dat bitcoin nog ‘in de eerste innings’ van haar potentie verkeert.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Je moet accepteren dat Bitcoin een store of value of niet. We geloven van wel. Gezien het huidige monetaire stelsel en de aansturing van centrale banken, zien we bitcoin als een sterke asset voor het komende decennium.'[/penci_blockquote]

Hij geeft dat hij liever al drie of vier maanden het fonds gestart was, maar het is in zijn ogen nog niet te laat.

Fondsen zitten meestal voor de (middel) lange termijn in een asset en dat is voor bitcoin niet anders, zo verzekert hij. Inleggers kunnen in ieder geval drie weken niet verkopen in het fonds, juist om paniekverkopen te voorkomen.

Bitcoin is een volatiele asset, omdat de marktwaarde binnen de huidige financiële markten nog gering is. ter vergelijking: de bitcoin markt is 3,5% van de totale goud markt.

Michael Saylor

Volgens de laatste cijfers zit er voor ongeveer 1,15 miljard dollar aan ‘corporate’ geld in bitcoin. Dat zijn deels fondsen zoals Grayscale en nu dus SkyBridge die BTC aankopen, maar ook beursgenoteerde bedrijven zoals MicroStrategy.

Een gesprek met CEO Michael Saylor van het laatstgenoemde bedrijf heeft ook Anthony Scaramucci overgehaald.

Scaramucci licht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Zolang er géén bitcoin ETF is of een account bij een bank waar mensen hun bitcoin op kunnen stallen, bieden fondsen een uitkomst.'[/penci_blockquote]

Met 9,3 miljard dollar onder beheer is SkyBridge geen kleine jongen.

Vorige maand maakte SkyBridge al bekend dat bitcoin een optie is in twee bestaande fondsen. Dit nieuwe fonds voegen ze dus als extra bitcoin only fonds aan hun portfolio toe.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshedgefonds

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...