Wat betekent de nieuwe verklaring van de Amerikaanse overheid?

13486 totale weergaven
Wat betekent de nieuwe verklaring van de Amerikaanse overheid?

De Amerikaanse overheid heeft recent een belangrijke verklaring afgelegd over de status van cryptocurrencies in het land. Deze verklaring, uitgegeven door de Federal Accounting Standards Advisory Board (FASAB), heeft grote gevolgen voor hoe crypto-activa worden behandeld en gerapporteerd.

Wat betekent dit voor crypto-enthousiastelingen en investeerders?

Wat zegt FASAB precies?

FASAB, de instantie die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en uitgeven van boekhoudnormen voor de Amerikaanse overheid, heeft een Technisch Bulletin gepubliceerd. In dit document staat dat in beslag genomen crypto-activa moeten worden behandeld als “niet-monetaire eigendommen”. Dit is een belangrijke stap in de standaardisatie van de boekhouding en rapportage van in beslag genomen digitale activa.

Volgens FASAB hebben cryptocurrencies doorgaans niet alle kenmerken van monetaire activa en zijn ze niet effectief als rekeneenheid, ruilmiddel of waardemiddel.

Dit betekent dat ze anders moeten worden behandeld dan traditionele valuta.

Wat zijn de gevolgen voor centrale bank digitale valuta (CBDC’s)?

Het bulletin maakt een duidelijk onderscheid tussen CBDC’s en andere digitale activa. CBDC’s worden erkend als officiële digitale vormen van door de overheid gesteund geld en dienen dezelfde doelen als fysiek contant geld.

Dit betekent dat entiteiten die rapporteren, CBDC’s moeten behandelen als monetaire instrumenten.

Hoe worden andere digitale activa behandeld?

Alle andere digitale activa, waaronder cryptoassets, cryptocurrencies, stablecoins, non-fungible tokens (NFT’s), security tokens en privacy coins, worden door FASAB beschouwd als niet-monetaire eigendommen.

Dit komt doordat deze activa niet als fiat worden beschouwd en doorgaans niet alle kenmerken van monetaire activa bezitten.

Wat betekent dit voor de marktwaarde van crypto-activa?

Het bulletin adviseert rapporterende entiteiten om de marktwaarde van in beslag genomen en verbeurde digitale activa te bepalen aan de hand van een openbaar waarneembare actieve markt voor een specifiek digitaal activum.

Dit zorgt voor meer transparantie en consistentie in de waardering van deze activa.

Waarom deze verandering?

De verklaring van FASAB benadrukt dat crypto-activa geen effectieve ruilmiddelen zijn, omdat er geen instellingen zijn die ze als betaalmiddel accepteren. Bovendien hebben crypto-activa niet dezelfde kenmerken die fiatgeld hun kracht en legitimiteit geven, zoals ondersteuning door instellingen en het juridische systeem van een soevereine natie.

Crypto-activa vertegenwoordigen ook geen stabiele waardeopslag, noodzakelijk om effectief als geld te dienen, vanwege de significante schommelingen in marktwaarde.

Wat betekent dit voor investeerders?

Voor crypto-enthousiastelingen en investeerders is het belangrijk om te begrijpen hoe deze nieuwe richtlijnen hun strategieën kunnen beïnvloeden.

Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

  1. Transparantie en Consistentie: De nieuwe richtlijnen zorgen voor meer transparantie en consistentie in de waardering van crypto-activa. Dit kan helpen bij het nemen van geïnformeerde investeringsbeslissingen.
  2. Risico’s van Schommelingen: Investeerders moeten zich bewust zijn van de risico’s die gepaard gaan met de volatiliteit van crypto-activa. De marktwaarde van deze activa kan aanzienlijk fluctueren.
  3. Onduidelijkheid Over Acceptatie: Omdat crypto-activa geen algemeen geaccepteerde ruilmiddelen zijn, moeten investeerders voorzichtig zijn met hun gebruik en acceptatie in transacties.

Actie ondernemen

Als crypto-enthousiasteling of potentiële investeerder is het cruciaal om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen:

  • Blijf geïnformeerd: Volg het laatste nieuws en updates over crypto-regelgeving en richtlijnen.
  • Doe grondig onderzoek: Begrijp de risico’s en voordelen van verschillende crypto-activa.
  • Diversifieer je portfolio: Overweeg om je investeringen te spreiden om risico’s te minimaliseren.

Conclusie

De verklaring van FASAB over de status van cryptocurrencies in de VS markeert een belangrijke stap in de standaardisatie van de behandeling van digitale activa. Voor investeerders biedt dit een duidelijker beeld van de regelgeving en de marktwaarde van crypto-activa.

Door goed geïnformeerd te blijven en strategisch te investeren, kunnen crypto-enthousiastelingen profiteren van de mogelijkheden die deze dynamische markt biedt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscryptoVS

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd