Waves’ decentrale cryptobeurs ondersteunt ethereum (ERC20) tokens

Blockchainplatform Waves (WAVES) gaat op ethereum gebaseerde ERC20-tokens ondersteunen op haar decentrale ruilbeurs (DEX). Dat maakt de Russische partij afgelopen week bekend, waarmee ze nieuwe projecten en beleggers wil aantrekken.

Waves Platform

Met haar Initial Coin Offering (ICO) wist het project van de Rus Sasha Ivanov maar liefst 30.000 bitcoin (BTC) op te halen medio 2016.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het WavesNG protocol is naar eigen zeggen één van de snelste openbare blockchains. De code is vanaf 0 opgebouwd en is niet gebaseerd op een andere cryptomunt zoals bitcoin of ethereum.

Ook de tokens afkomstig van de zakelijke applicatie Vostok en de Ergo token (EFYT) worden ondersteund.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Vorig jaar is er gestemd om ERC-20-tokens te ondersteunen. Bancor (BNT) ia als eerste ERC20 token geplaatst op onze DEX. Nu is het de beurt aan ethereum en ERC20 tokens. Het ondersteunen van bitcoin staat gepland voor september.[/penci_blockquote]

Waves koers

Op moment van schrijven is de prijs van de token WAVES is $1,32 en 1273 satoshi volgens marktvorser Cryptocompare (munteenheid van bitcoin/BTC, red).

Contrair tot andere cryptomunten lag het hoogtepunt van Waves juist in een periode dat de rest van de cryptomarkt het moeilijk had. Maar sinds eind 2018 is de koers van de cryptomunt gedaald onder de opmars van bitcoin (BTC).

Waves' decentrale cryptobeurs ondersteunt ethereum (ERC20) tokens

Meer weten over de bitcoin koers? Lees de BTC analyse van Mr. Coingrats van deze zondagavond.

Bitcoin (BTC) boven $10.100. Wat gaat de koers nu doen?

Lees meer over:
dexERC20Ethereumwaves

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...