WazirX introduceert herstelplan na grote cyberaanval van $230M

1627 totale weergaven

Als reactie op een verwoestende cyberaanval heeft WazirX een uitgebreid plan aangekondigd om de fondsen van gebruikers te herstellen. Het incident, dat leidde tot de diefstal van $ 230 miljoen, had gevolgen voor bijna de helft van het gebruikersvermogen van het platform.

De herstelaanpak

De strategie van WazirX, beschreven in een recent blogbericht, bestaat uit een “55/45” benadering voor het terugvorderen van fondsen. Deze methode biedt gebruikers onmiddellijke toegang tot 55% van hun activa, terwijl de resterende 45% wordt vastgehouden in Tether (USDT)-equivalente tokens.

Deze strategie is erop gericht om de impact van het verlies gelijkmatig te verdelen over alle gebruikers, zodat geen enkele groep een te zware last hoeft te dragen.

Strategie voor activabeheer

Om de opgesloten 45% van de activa te beheren, is WazirX van plan om de resterende holdings te diversifiëren in een portfolio van verschillende crypto-activa. Deze portefeuille zal worden aangepast om te zorgen voor een evenwichtige verdeling, waarbij aangetaste tokens worden vervangen door niet aangetaste tokens.

De waarde van de vrijgespeelde activa zal worden berekend op basis van gemiddelde prijzen van CoinMarketCap en andere wereldwijde beurzen per 21 juli 2024.

Gebruikersopties en communicatie

WazirX biedt twee verschillende opties voor het beheer van de overgebleven activa, met gedetailleerde instructies die via e-mail worden verzonden. Gebruikers moeten reageren voor 3 augustus 2024, om 7:00 AM IST, om hun voorkeursoptie aan te geven.

De beurs heeft benadrukt dat de uitslag van de peiling, hoewel niet bindend, de uiteindelijke beslissing zal bepalen, naast lopende onderzoeken en overwegingen over de liquiditeit van het platform.

Inbreuk op de beveiliging en onderzoek

De WazirX inbraak is de op één na grootste hack van een gecentraliseerde beurs dit jaar, na de DMM exploit. Uit onderzoek bleek dat $234,9 miljoen aan gebruikersgelden naar een nieuw adres werd verplaatst via Tornado Cash, een protocol voor privétransacties.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....