WazirX Hack: $6.5M in Ethereum witgewassen via Tornado Cash

341 totale weergaven

De hacker achter de aanval van 18 juli op de grootste cryptobeurs van India, WazirX, heeft voor $6,5 miljoen aan Ethereum verplaatst naar de controversiële Tornado Cash mixer, waardoor de herstelinspanningen verder worden bemoeilijkt.

WazirX Hacker wast $ 6,5M

De hacker die verantwoordelijk is voor de hack van 18 juli op de grootste cryptocurrency exchange van India, WazirX, heeft voor $6,5 miljoen aan Ethereum (ETH) verplaatst naar de controversiële cryptocurrency mixer Tornado Cash. Deze overdracht bemoeilijkt de inspanningen om het gestolen geld op te sporen en terug te krijgen.

Blockchain beveiligingsbedrijf PeckShield ontdekte de transactie als eerste en deelde de details op hun X account. De hacker maakte in meerdere transacties 2.600 ETH over naar Tornado Cash, een mixer die zware kritiek te verduren heeft gekregen vanwege zijn rol in het helpen van crypto-gerelateerde misdaden.

WazirX’ voortdurende strijd

De aanval in juli resulteerde in een aanzienlijk verlies voor WazirX, met meer dan $ 230 miljoen aan gestolen crypto-activa. De hacker verspreidde de gestolen activa, waaronder Ethereum, snel over verschillende wallets om detectie te voorkomen.

Deze inbreuk was gericht op de multi-handtekening wallets van WazirX, die de exchange beheert in samenwerking met Linea, waardoor er een geschil ontstond over welke partij verantwoordelijk was voor het beveiligingslek.

Als reactie op de aanval probeerde WazirX een social loss strategie te implementeren, die de financiële gevolgen zou hebben verdeeld over alle gebruikers van het platform. Deze aanpak stuitte echter op grote weerstand vanuit de gemeenschap, waardoor de beurs het plan liet varen.

Fase 2 terugtrekkingen beginnen

Ondanks de voortdurende uitdagingen kondigde WazirX onlangs de start aan van Fase 2 opnames, waardoor in aanmerking komende gebruikers tot 66% van hun Indiase Roepie (INR) saldi kunnen opnemen. Deze fase is eerder gestart dan gepland, omdat de exchange zich blijft inspannen om te herstellen van de hack.

Ondertussen belemmert het gebruik van Tornado Cash door de hacker om het gestolen Ethereum wit te wassen een mogelijk herstel van de fondsen.

WazirX heeft een premie uitgeloofd aan elke ethische hacker die kan helpen bij het terugvinden van de gestolen activa, met de belofte van 10% van de teruggevonden fondsen als beloning.

Lees meer over:
hackTornado CashWazirX

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....