Onderzoek: Wereldwijd zijn er 221 miljoen Bitcoin en cryptocurrency bezitters

Uit een onderzoek van Crypto.com blijkt dat de wereldwijde adoptie van cryptovaluta het afgelopen half jaar is verdubbeld. Het rapport stelt dat er momenteel 221 miljoen gebruikers zijn in de hele wereld.

Adoptie Bitcoin

Crypto.com gebruikt on-chain data en informatie en diverse parameters van 24 grote cryptobeurzen om tot deze conclusie te komen. In het rapport is te lezen om welke handelsplatforms het gaat. Ook kun je in een ander artikel meer lezen over de methodologie die is gebruikt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit waren de belangrijkste conclusies van het onderzoek:

  • In januari dit jaar waren er 106 miljoen gebruikers. Dit getal verdubbelde in juni tot 221 miljoen;
  • Het duurde slechts vier maanden om te groeien van 100 miljoen naar 200 miljoen gebruikers;
  • De grootste instroom van nieuwe Bitcoiners gebeurde in februari en mei. 

Het onderzoek stelt dat belangrijkste drijfveren achter deze groei te wijden is aan de toegenomen institutionele acceptatie. Ze noemen vooral de uitspraken en meningen van Elon Musk, als een trigger die nieuwe mensen naar de cryptomarkt heeft gebracht.

Dat is ook goed te zien in onderstaande grafiek. Precies ten tijde van de Elon-FUD, nam de groei qua gebruikers enorm toe.

Onderzoek: Wereldwijd zijn er 221 miljoen Bitcoin en cryptocurrency bezitters

Statistieken en getallen

Ter vergelijking: de eerdere rapporten van Crypto.com geven aan dat het negen maanden duurde om te groeien van 65 miljoen tot 100 miljoen. In dat rapport noemden ze Grayscale, MicroStrategy en PayPal als drie grote drijvers achter de toenemende interesse. Deze keer wijzen ze naast Elon Musk vooral naar Visa en El Salvador.

Verder delen ze een hele reeks aan statistieken over Bitcoin (en ook andere cryptovaluta). Meer hierover kun je lezen in het rapport.

Onderzoek: Wereldwijd zijn er 221 miljoen Bitcoin en cryptocurrency bezitters

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsonderzoek