Whales bezitten meer dan 50% van alle stablecoins, bullish?

1550 totale weergaven
Bitcoin whales

Als we het doorgaans goed geïnformeerde Santiment mogen geloven, dan bezitten whales op dit moment 50 procent van alle stablecoins. Dat is een industrie waar het goed mee gaat, want over de afgelopen vier maanden groeide de gecombineerde market cap van Tether, USDC, DAI, BUSD, TrueUSD en de Pax Dollar met 9,42 miljard dollar.

Opvallend is dat whales met meer dan 5 miljoen dollar aan stablecoins een groot deel van de supply in handen hebben. Wat betekent dat voor bitcoin>

Whales domineren stablecoins

De stijging van de market cap van stablecoins is volgens Santiment bullish voor de gehele markt. Zo noemt Santiment het een “noodzakelijk ingrediënt” voor de markten om meer stijgingen te kunnen doormaken.

Image

Wat opvalt in het gedrag van stablecoin-houders, is dat er momenteel veel Tether richting de beurzen stroomt. Dat is volgens Santiment een signaal dat de cryptomarkten zich mogelijk opmaken voor stijgingen en dat is dus bullish voor de bitcoin koers.

Op de beurzen kunnen die stablecoins immers gebruikt worden om bitcoin te kopen, wat de vraag naar de digitale munt opvijzelt en uiteindelijk ook een positieve uitwerking op de koers moet hebben.

Bitcoin en ethereum verdwijnen van de beurzen

Terwijl het aantal stablecoins bij de beurzen toeneemt, zien we op het gebied van bitcoin en ethereum juist dalingen. Waar 4 procent van de supply van Tether juist richting de beurzen vloeide, gaat het bij bitcoin en ethereum de andere kant op.

“De toename van de koopkracht (instroom stablecoins) impliceert dat de bullish periode van drie maanden mogelijk een vervolg krijgt. Met name omdat we nog 79 dagen van de halving verwijderd zijn, die volgens de schattingen op 18 april zal plaatsvinden”, aldus het optimistische Santiment.

Image

Op het moment van schrijven lijkt bitcoin zich weer een beetje te herpakken. Na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs viel de koers met 20 procent naar beneden, maar inmiddels zijn we weer opgeleefd naar het huidige niveau van 43.440 dollar.

Kan dit het moment van de doorbraak van bitcoin zijn in 2024?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....