Whales doen opvallend veel betalingen sinds koers boven $30.000 staat

Nu bitcoin de psychologische drempel van $30.000 heeft doorbroken, lijkt het bullish sentiment helemaal terug. Dit is ook te zien in het aantal whale-achtige transacties.

Whalebetalingen

Om precies te zijn vonden er maar liefst 259 transacties plaats ter waarde van minimaal $1 miljoen in de twee uren nadat bitcoin de grens van $30.000 doorbrak.

Analyseplatform Santiment brengt dit in kaart met een grafiek en het laat zien dat dit een opmerkelijk aantal is, helemaal vergeleken met het aantal soortgelijke transacties in de weken ervoor.

Het volume van deze whale-betalingen brak een nieuw record: op de uursgrafiek was dit al drie maanden lang niet meer waargenomen.

De rode staven zijn het aantal transacties van minimaal 1 miljoen dollar. Doorgaans schommelt dit getal rond de 100 stuks per twee uur, maar nu schoot dit rond de lokale prijspiek ineens naar de 259.

Whales doen opvallend veel betalingen sinds koers boven $30.000 staat

Langere rally?

Verschillende analist voorspellen dat bitcoin wel eens zou kunnen blijven stijgen, waarbij de koers zelfs naar $38.000 kan doorschieten. Ze kijken naar het 200-weeks exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) en ook het 200-weeks Simple Moving Average (SMA), waar de koers met de stijging tot boven de $30.000 definitief boven lijkt te zijn gebleven.

Je ziet deze twee indicatoren in het geel (SMA) en blauw (EMA). In het verleden is dit een goede indicator geweest van een bodem en een daaropvolgende prijsontwikkeling.

Whales doen opvallend veel betalingen sinds koers boven $30.000 staat

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...